Бритни Спиърс скоро ще приключи с плащането на издръжка на най-големия си син Шон, тъй като той навършва 18 след няколко седмици. Бившият й съпруг Кевин Федърлайн е имал еднолично попечителство над 17-годишния Шон и 16-годишния Джейдън от 2008 г. И през цялото това време Бритни плащаше издръжка, докато децата й отказаха да се срещнат с нея и да я подкрепят. 

Бритни харчеше десетки хиляди долари на месец за издръжка на децата. На 14 септември най-големият син на Спиърс и Федърлайн ще навърши 18 години. И, според вътрешен човек, певицата е "облекчена", че вече не трябва да плаща десетки хиляди долари всеки месец на бившия си Кевин Федърлайн, пише Daily Mail.

"Бритни е щастлива, че Шон навършва 18 години на 14 септември, защото й е омръзнало да плаща луди пари на Кевин. Бритни е щастлива да помогне на Шон и Джейдън. Няма нищо, което не би направила за синовете си. Но след като навършат 18 години, те ще получат парите, а не баща им“, каза източникът и добави, че приятелите на Бритни смятат, че „е време Кевин да си намери работа“.

Кевин премества цялото си семейство, включително Шон, Джейдън и другите му четири деца, в Хавай, където сегашната му съпруга, Виктория Принс, според съобщенията е получила преподавателска позиция в Хавайския университет. Широко разпространено беше мнението, че това е направено, за да може Кевин да продължи да получава пари за Шон и Джейдън.


Бритни Спиърс и Кевин Федърлайн Снимка: Getty Images

В Калифорния издръжката за деца спира, когато детето завърши гимназия или навърши 18 години, което от двете настъпи първо.

Кевин Федърлайн се премести на Хаваите миналия месец, където родителят може да получава издръжка, докато детето навърши 23 години или започне да посещава колеж или професионално училище. Тъй като Шон завърши гимназия през юни, мнозина предположиха, че Кевин ще се възползва от тази вратичка.

Съгласно ревизирания закон 576B-611 (2016 г.) обаче, ако заповедта за издръжка на дете е издадена в друга държава, държавата, в която е създадена, има изключителна юрисдикция“


Бритни Спиърс с децата Снимка: Getty Images

Това означава, че Бритни ще спре да плаща издръжка за Шон на бившия си съпруг от 14 септември. От Бритни все още ще се изисква да плаща издръжка за Джейдън, докато той навърши 18 години на 12 септември 2024 г.

Певицата, както знаете, имаше тежък месец. Третият й съпруг, 29-годишният Сам Асгари, подаде молба за развод на 16 август след 14 месеца брак, позовавайки се на непреодолими различия.

Той я моли за съпружеска издръжка, което едва ли ще се случи, като се има предвид, че имат сигурен предбрачен договор.

Кевин, за когото Бритни се омъжи през 2004 г. и се разведе три години по-късно през 2007 г., също не можа да получи съпружеска издръжка поради тежко предбрачно споразумение.

Но това не означава, че Кевин не може да спечели. Освен Шон и Джейдън, Кевин има още четири деца: две дъщери от съпругата си Виктория и син и дъщеря от бившата си Шар Джаксън.

Година след хаотичния развод на Бритни с Кевин, тя претърпя психически срив, който я остави под грижите на баща й Джейми от 2007 до 2021 г.

В резултат на това Кевин получи единственото физическо и юридическо попечителство над момчетата.


Синовете на Бритни Спиърс Снимка: Twitter Erbil Gunasti

През май 2018 г. Кевин поиска 40 000 долара месечно увеличение на издръжката за деца и за двамата сина от 20 000 на 60 000 долара.

Бащата на Бритни Джейми отхвърли първоначалната молба на Кевин. Случаят беше приключен и не се знае какво увеличение е получил Кевин.

Съдебните документи от онова време показват, че Бритни е плащала допълнителни $15 000 на месец за училищни и извънкласни дейности, което довежда общите плащания, плащани на Кевин всеки месец до $35 000.

Това означава, че през последните 15 години Бритни е плащала на Кевин минимум 420 000 долара годишно.

Документите също така показват, че тя е плащала на баща си 128 000 долара годишно, за да действа като неин настойник и е отделяла 384 126,38 долара за други разходи, включително сметки и храна.

Нетната й стойност по това време се оценява на $56,562,912.38.

Припомняме, че сега Бритни Спиърс подготвя за публикуване мемоарите си "Жената в мен". Книгата ще излезе на пазара през ноември.