Холивудската звезда от първа величина, 66-годишният актьор Брус Уилис напуска индустрията заради сериозни здравословни проблеми. Медиите разбраха, че той е диагностициран с прогресираща деменция.

Според The ​​New Zealand Herald, преди да  напусне големия екран, Уилис ще се появи в 11 филма, но те не са включени в категорията блокбъстър.

По-рано в медиите се появи информация, че на снимачната площадка актьорът прибягва до помощта на суфльор. Това се твърди във видео, което се появи в мрежата, наречено „Фабрика за фалшиви филми на Брус Уилис“.

В коментарите към лентата режисьорът Мат Ескандари обясни, че актьорът има здравословни проблеми и това си пролича по време на работата по четири съвместни филма, в които звездата участва през последните години.

„Тъжно е да видиш легенда като Брус Уилис да се руши пред очите ти“, написа той в коментарите към видеото. Той обясни, че преди шест години Уилис за първи път пробва слушалка със суфльор, същото се случи и на снимачната площадка на филма на Шамалан "Стъкло".

Тогава редакторите трябваше значително да намалят текста на ролята, който Уилис не можа да научи напълно.

„Беше ужасна гледка“, обясни Ескандари, добавяйки, че поради този проблем в повечето кадри се появяват двойниците на актьора, а не самият той.

Медията цитира свидетелствата на колеги от ОК!, които говориха за желанието на угасващата звезда да прекарва повече време със семейството си, защото паметта на Уилис отслабва с всеки изминал ден и той вече не прилича на екшън героя, на който се възхищаваше целият свят.

Семейството обаче се опитва да скрие проблема от отговорност.

„Тъжно е, че хората му се смеят“, казва вътрешен човек на изданието.