41-годишната принцеса на Уелс, която е майка на три деца, демонстрира завидна стабилност на теглото си повече от 12 години. Кейт Мидълтън остава толкова крехка и стройна, колкото беше в деня на сватбата си с принц Уилям. Тя никога не разкрива подробности за диетата си, но някои запознати казаха на Hello как успява да се отърве от излишните килограми през годините.

Според източници Катрин е фен на правилното хранене, здравословния начин на живот и спорта. Отказът от вредни продукти, както се казва, е на лицето й: принцесата има сияйна кожа, силна, гъста и здрава коса, тонизирано тяло. Тя не само следи диетата си, но и контролира какво ядат съпругът и децата й и често самата им готви.

Кейт обича смутита за закуска. Обикновено тя смесва къдраво зеле, спирулина (вид водорасли), матча (листа от зелен чай), спанак, румън, кориандър (листа от кориандър) и боровинки.

Тя допълва една изключително здравословна напитка с купичка овесени ядки.

цял екран
Снимка: Getty Images

Що се отнася до обяда, Кейт обича да яде безмесни ястия. И така, по време на нейната и кралската обиколка на Уилям в Индия, главният готвач Рагу Деора, който беше натоварен да приготви ястия за кралската двойка по време на престоя им в двореца Тадж Махал, каза, че е сервирал вечеря със зеленчукови кебапчета и къри от леща за двойката.

„Всичко е вегетарианско, защото ми казаха, че го предпочитат“, обясни той.

Известно е също, че двойката обича суши. Принц Уилям каза това след посещението си в ресторант Japan House London в разговор с японски готвач. Докато яде сашими от сьомга, той отбеляза:

„Много впечатляващо. Благодаря ви много. Жена ми и аз обичаме суши. Може да се наложи да дойдем тук за обяд, когато никой не е вкъщи.“

Другите любими храни на Кейт са салати от диня, табуле, севиче и гаспачо .

цял екран
Снимка: hotorecept.ru

За вечеря тя яде печено, паста и къри. По време на първата си бременност тя харесваше особено домашно зеленчуково ястие, приготвено от индийката Чан Шингадия и нейния съпруг Хаш, който по това време притежаваше магазин Spar близо до дома й в Беркшир.

По-рано принцесата на Уелс призна, че обича пикантна храна, въпреки че съпругът й "се бори с подправките".

Пърженото пиле е друго популярно ястие сред членовете на кралското семейство. Катрин го приготвя за семейството си.

цял екран
Снимка: grandkulinar.ru

Като лека закуска съпругата на бъдещия крал предпочита пресни горски плодове, плодове и зеленчуци, а любимият й десерт е лепкав пудинг от карамели, на който често се наслаждава в Old Boot Inn в Станфорд Дингли, Бъркшир.