Поп фолк изпълнителка Диона пак попадна в центъра на скандала, след като през януари беше хваната да шофира под въздействието на наркотици. 

В своя профил в социалната мрежа Instagram, където е следвана от над 400 хиляди души, певицата публикува спонсорирано видео, под което се изля огромна вълна от гняв и възмущение. И има защо.

На кадрите виждаме изпълнителката, която е облечена в рокля с тигров принт. Тя удобно се е настанила на пасажерската седалка на скъпо возило, на подлакътника в автомобила тя е оставила мобилен телефон, а върху дисплея му има бяло прахообразно вещество. Диона старателно си "начертава" линия от белия прах, подготвявайки се да я приеме през носа си - чрез тръбичка.

"Спокойно! Не е това, което си помислихте!", казва скандалната Диона във видеото, което е генерирало близо 400 000 преглеждания.

От публикацията й става ясно, че тя рекламира алтернатива на енергийните напитки. В описанието към поста си Диона е написала, че белият прах, посипан върху телефона й, е "най-новата енергийна напитка на пазара". И допълва: "Приемът й става през носа, така по-лесно се абсорбира от тялото. Напълно безвредна и легална".

Рекламата, създадена с намерение да привлече вниманието на хората, успя да предизвика именно това, но върху изпълнителката отново се изля огромна хейт вълна.

Множество хора изразиха своето недоволство в социалните мрежи, като основната критика е свързана с неподходящия начин, по който се рекламира продуктът. Според мнозина, видеото създава опасна асоциация с употребата на наркотици и може да има негативно влияние върху младите хора, които често се вдъхновяват от своите идоли.

"Ти си срам! Ти си дъно! Имаше възможност да си вземеш поука, навира се по предавания да ревеш и да се жалваш. Дъно си!", написа младо момиче под видеото на Диона.

"Ужасно е. Ти като популярен човек трябва да знаеш какво може и какво не е редно да рекламираш! Просто те следват малки и подрастващи деца! Замисли се преди да приемаш подобни реклами", пише друг.

"Cancel културата трябва да се въведе и в България, друг начин няма. Потрес", коментира потребител с никнейм liavelx.

Мнозина подчертават, че артистите и инфлуенсърите носят отговорност за въздействието, което техните действия могат да имат върху обществото, особено върху младите хора. В случая с Диона, избраният подход за реклама на продукта предизвика повече негативни реакции, отколкото положителни.

Разбира се, под видеото на Диона има и коментари от хора, които не смятат, че тя е направила нещо нередно. Ето какво написа kremikristal: "Големи възмущения, голямо нещо. Защо като е популярна и трябва да се съобразява с това, че някой не знае как да си възпитава децата?! Била давала пример... Никой не кара "милите" ви дечица да правят всичко, което чуят и видят. Направо ми е писнало от моралисти!".

Този случай отново повдига въпроса за етичните граници на рекламата и отговорността на известните личности в обществото.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DIONA ????????❤️ (@diona_alpha)

*Видеото бе премахнато от профила на Диона след големия медиен и обществен отзвук, а фирмата, разпространяваща "енергийния прах", закри страницата си в Instagram.

Припомняме, че в края на януари фолк певицата беше спипана да шофира под въздействието ан наркотици. Кръвната проба на певицата излезе положителна за кокаин, а урината ѝ - за кокаин и марихуана. Диона се опита да обясни резултатите от наркотичния тест с това, че е приела "Нурофен". 

Диона: Посягала съм към дрогата, но не употребявам редовно ВИДЕО

Диона проговори в Instagram: Не бързайте да заклеймявате, не знаете много неща!

В кръвта на Диона има следи от температуропонижаващи лекарства

Нова драма на пътя с Диона