Две седмици преди Кейт Мидълтън да бъде видяна за последен път на публично място, тя умолява британския магьосник Дерън Браун за помощ.

Той написа в социалните медии, че когато срещнал Кейт на събитие, „тя притисна малко парче хартия в дланта ми. Имаше една дума, написана върху него: „помощ“.

Наричат британеца Дерън Браун удивителен магьосник. Той е психологически илюзионист, менталист, хипнотизатор, художник и скептик. Автор на редица книги за психологически експерименти и изкуството на илюзионизма. Той е роден в Лондон, учи в Уитфилд Скуул. Завършва право и немски език в университета в Бристол.

Още преди да завърши висшето си образование започва да работи като илюзионист. Гледайки шоу на хипнотизатора Майк Тейлър, той се вдъхновява да превърне илюзиите и хипнозата в своя кариера. През 1992 започва собствени шоута за хипноза пред публика. Занимава се също с четене на мисли. Малко след това започва собствен сериал по телевизията Channel 4 - Mind Control, с което става известен във Великобритания през 2000 г. 

Неговото сценично шоу "Невероятно" е част от представлението Royal Variety на 30 ноември 2023 г. Именно там Дерън Браун се запознава с принца и принцесата на Уелс, присъстващи на представлението.

Тогава никой не обръща на поста на Дерън Браун особено внимание, а тези, които го виждат, бързо се ориентират по хаштага #DameEdna, че това е просто препратка към една отдавнашна шега на "дамата Една Евъридж", известния персонаж в изпълнении на австралийския комик Бари Хъмфрис, който играеше героинята си Една Евъридж на сцената и екрана повече от 60 години.

Самият Дерън Браун тогава, без съмнение, е бил уверен, че шегата му ще бъде изтълкувана в този дух, в какъвто е и била замислена.

Но сега, седем месеца по-късно, подобна "шега", звучи малко по-иначе. На мениджъра на Дерън Браун му се наложи да дава обяснения на обезпокоената публика, която отново е обхваната от вълна на теория на заговора:

"Това беше препратка към шега от дама Една, затова и Дерън добави таг #DameEdna накрая на поста - каза мениджърът на Браун. - Преди много години в интервю тя се пошегува, че е връчила такава бележка на кралицата."

"Тази сага с всеки изминал ден става все повече странна", пишат потребители в Мрежата.

Безусловно, сагата действително става все повече странна. Но понякога шегата е просто шега - дори и неуместна.

Кейт Мидълтън от месеци се бори с рак на дебелото черво. Принцесата на Уелс преминава през тежка фаза на химиотерапия, което се отразява негативно на външния й вид. Майката на много деца преживя неприятни промени: косопад, проблеми със зъбите и ставите. Дълго време тя избягваше да се появява в обществото, но наскоро очевидци я забелязаха.

За последно Кейт Мидълтън беше видяна публично по време на коледна служба в края на 2023 г. През януари тя претърпя коремна операция за отстраняване на матката. По-късно тя е диагностицирана с рак на дебелото черво.

След това съпругата на принц Уилям изчезна от общественото внимание. Едва през март 2024 г. кралското семейство официално обяви сериозното заболяване на Кейт. Тя беше диагностицирана с рак.

Първоначално принцесата трябваше да се върне на публични събития след Великден, но поради влошаващото се състояние завръщането й беше отложено за неопределено време. Все още няма конкретни дати и прогнози.

Въпреки това, за облекчение на мнозина, Кейт Мидълтън наскоро беше забелязана от обикновените хора за първи път от дълго време. Според People, принцесата е била придружена от членове на семейството си, както и от родителите си.

Репортерите се убедиха лично, че Кейт Мидълтън, която е на химиотерапия, е в добро състояние и дори може да се разхожда.

Докато Бъкингамският дворец получава "десетки хиляди" писма в подкрепа на кралската особа, Daily Mail казва, че принцесата все по-често се вижда в компанията на семейството си, което мнозина смятат за положителен знак. Представители на двореца Кенсингтън обаче отбелязаха, че Кейт Мидълтън все още се нуждае от време за възстановяване и ще се върне на работа само след разрешение на лекарите.