26-годишният австрийски актьор Джейкъб Елорди, известен с ролите си във филмите Saltburn, Euphoria, Priscilla и The Kissing Booth, е обвинен в нападение.
 
Инцидентът е станал в Австралия в хотел в източното предградие на Сидни в събота, 3 февруари, съобщи BBC.

По-специално става дума за инцидент между актьора и репортер на име Джошуа Фокс. Конфликтът започнал, когато журналистът решил да се подиграе с актьора и се приближил до него във фоайето на хотела. Фокс помолил Елорди да извади вода от ваната му, намеквайки за сцена от филма Saltburn, в който актьорът играе. Молбата на репортера притеснила Елорди, който го попитал: „Шегуваш ли се?”, след което актьорът попитал дали журналистът снима и помолил да не го прави.

На аудиозаписа, разпространен от журналиста, разговорът между двете страни в конфликта протича съвсем спокойно. Въпреки това, както се оказа по-късно, актьорът нападнал журналиста. Според Фокс в интервю за Шоуто на Кайл и Джаки О, актьорът го е заплашил, блъснал го е към стената и е стиснал гърлото му.

Фокс твърди, че Елорди е поискал кадрите от разговора им да бъдат изтрити, с което Фокс не се е съгласил. След това, според журналиста, 26-годишният актьор започнал да „се държи агресивно“. Впоследствие журналистът подал жалба в полицията.

„Мисля, че ако изтрия този кадър, няма да има доказателства, че тази среща се е състояла“, каза журналистът.

Полицията съобщи, че около 15:30 ч. в събота, 3 февруари 2024 г., 32-годишен мъж е бил нападнат от 26-годишен мъж. Мъжът не е пострадал. Все още не е известно дали актьора го грози някакво наказание.