Номинираният за "Оскар" американски актьор Джеймс Франко призна, че е преспивал със студентки от школата по актьорско майсторство, която е ръководил, и че през последните години се бори със сексуална зависимост.

В подкаста на Джек Кейгъл 43-годишният актьор казва, че докато е преподавал, е имал сексуални отношения със свои студентки, което по думите му е било "лошо". Франко споделя още, че не е създал школата, за да привлича жени с цел сексуални връзки.

  "Струва ми се, че по онова време бях убеден, че ако е по взаимно съгласие, всичко е наред", добави той в подкаста. "Тогава не разсъждавах трезво".

За първи път Джеймс Франко коментира пространно обвиненията, отправени му преди четири години. Тогава в. "Лос Анджелис таймс" писа, че пет жени обвиняват Франко в поведение, което според тях е непристойно.

По-късно, през октомври 2019 г., две жени заведоха граждански иск срещу актьора по обвинение, че експлоатира начинаещи актьори в школата си, която вече не съществува, и че подмамва млади жени да се снимат в откровени секс-сцени.

Франко каза, че е развил сексуална зависимост, след като се е отървал от алкохолната си зависимост, която пък развил като много млад.

"Това е толкова силен наркотик", каза той. "Бях зависим от него повече от 20 години. Коварното е, че бях трезвен от алкохол през цялото това време".

Франко бе един от водещите на церемонията за наградите "Оскар" през 2011 г. и бе номиниран за награда на киноакадемията през 2012 г. за ролята си във филма "127 часа".

Тази година той се споразумя да плати обезщетение от 2,2 милиона щатски долара по гражданския иск от 2019 г., сочи справка в документи, депозирани във Върховния съд на Лос Анджелис.

В интервюто за подкаста Франко споделя, че се възстановява от сексуалната зависимост от 2016 г. , че е положил много усилия след отправените му обвинения и че се променя. "Не исках да наранявам хората", каза той.