Известният режисьор Джеймс Камерън се зае да докаже веднъж завинаги, че Джак не е могъл да оцелее във филма за Титаник, противно на това, което публиката мислеше. Той говори за това в интервю за Toronto Sun.

"Титаник" излиза през 1997 г. и оттогава много зрители са недоволни от края, където главният герой на име Джак (Леонардо ди Каприо) се удавя, а приятелката му (Кейт Уинслет) се спасява на дървена врата. Много хора са сигурни, че ако момичето беше се преместило малко, тогава на сала ще има достатъчно място и за двамата.

В продължение на около 25 години Джеймс Камерън упорито твърди, че Джак трябва да умре в името на трагедията на момента, но сега той планира да докаже с помощта на науката, че героите физически не са имали друг избор. За целта режисьорът е провел проучване и ще покаже резултатите в нов документален филм, който ще бъде пуснат през февруари 2023 г. по National Geographic Channel в чест на Свети Валентин.

Според режисьора екипът с помощта на специалист по хипотермия е възпроизвел същия сал от Титаник и е направил задълбочен криминалистичен анализ, симулирайки ситуацията от филма. Двама каскадьори, тежащи колкото Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет по време на снимките, бяха поставени в студена вода с набор от външни и вътрешни сензори. Изследователите опитаха много методи и установиха, че само един човек може да оцелее в такава ситуация.

"Той трябваше да умре. Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртността. Любовта се измерва с жертвоготовност", коментира Джеймс Камерън съдбата на Джак и каза, че не съжалява за тъжния край на "Титаник". „Може би след 25 години вече няма да се сблъсквам с това.“

Възможно ли е да оцелееш на Титаник? Джеймс Камерън зададе този въпрос сериозно 

Междувременно Джеймс Камерън издаде нов филм, Аватар 2: Пътят на водата . Продължението на оригиналния аватар феновете чакат 13 години и сега оставят възторжени отзиви след премиерата.

Превод: GlasNews