60-годишният американски актьор и музикант Джони Деп и 79-годишният британски певец Род Стюарт участваха заедно на частно благотворително събитие в Лондон, като събраха над 300 хиляди долара. Парите ще отидат за Animal Trust на супермодела от 60-те години на миналия век Силия Хамънд, която спасява бездомни котки и котенца.

81-годишната Силия прекара вечерта в луксозния лондонски хотел Ned. Гостите на събитието слушаха някои от най-добрите мелодии на сър Род, включително Maggi May, Forever Young и First Cut is the Deepest.

Хамънд основава благотворителната организация през 1986 г., за да осигури грижи и подслон за котки и котенца и да намали хуманно популацията на кучета и котки чрез стерилизация.

„Отдадеността и ангажиментът на Силия да защитава уязвимите и пренебрегвани животни е несравнима. Толкова съм доволен, че съм част от успеха на вечерта, с допълнителния бонус да участвам заедно с моя приятел сър Род Стюарт“, каза Деп, съобщава ексклузивно Daily Mail.

Стюарт каза, че е „много щастлив“ да помогне за повишаване на осведомеността и средства за жизненоважната работа, която Celia Hammond Animal Trust извършва за уязвими и нежелани животни.

Това не е първият път, в който Род и Джони излизат на сцената заедно. Преди това те участваха в два концерта в памет на легендарния рок китарист Джеф Бек, който почина през януари 2023 г.

Рок иконата беше приятелка на Хамънд и дори стана патрон на един от нейните приюти за животни.

Парите, събрани от Деп и Стюард, ще бъдат използвани за лечение на болни и ранени животни, чиито собственици не могат да си позволят да ги лекуват или нямат право на помощ от големи благотворителни организации.

Хамънд основа тръста, който първо отвори две евтини ветеринарни клиники в Лондон и след това разшири територията си до Съсекс и Кент. Супермоделът е посветила 40 години на събиране на пари и грижа за нежелани, изоставени, бездомни и диви котки. Тя смята това за свое призвание.