27-годишната Джина Шумахер, по-голямото от двете деца на легендарния състезател Михаел Шумахер, се омъжи за своя годеник Иън Бетке. Тя вече сподели своя сватбена снимка в Instagram.

Според BILD церемонията се е състояла при строги мерки за сигурност и висока степен на секретност в луксозната семейна вила на Ясмин в Майорка, която Шумахер купи за £27 милиона от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес през 2017 г.

Джина Шумахер и Иън БеткеЦял екран
Джина Шумахер и Иън Бетке излизаха в продължение на седем години Снимка: Gina Schumacher/Instagram

Церемонията продължила около половин час. Последвал банкет с изпълнение на живо от кънтри група, въпреки че броят на гостите не беше разкрит. Говори се, че сред поканените са братът на Майкъл Ралф и партньорът му Етиен Боске-Касан. Сватбата е организирана от професионалист от Северна Германия.

Събитието, обвито в спекулации, особено по отношение на присъствието на Михаел Шумахер, беше лично, старателно скрито от обществеността. На всички гости на събитието са отнети телефоните. BILD казва, че семейството не е искало някой да прави неразрешени снимки на частна собственост. Германското издание също така съобщава, че е "много вероятно" седемкратният световен шампион Шумахер да е присъствал, почти 11 години след почти фаталното му падане на ски.

Вилата, в която се проведе сватбата, е част от имение от 15 000 квадратни метра, което се гордее с два басейна, хеликоптерна площадка, фитнес зала и огромна градина, обградена с палми.

Вечерта преди сватбата моминското парти на Джина се провело в престижния Mhares Sea Club, южно от столицата на острова Палма.

В началото на годината стана известно, че двойката ще се жени. Влюбените в конете Джина и Иън обявиха връзката си преди почти седем години, появявайки се заедно на събитие в Мюнхен през декември 2017 г.

През септември 2020 г. медиите писаха, че Михаел Шумахер прекарва време във вила в Майорка. Бившият спортист беше преместен от швейцарския си дом в ексклузивен имот в луксозното имение Las Brisas близо до Andratx в югозападната част на Майорка.

Според бившата съпруга на бившия ръководител на отбора от Формула 1 и бивш съсобственик на QPR Флавио Бриаторе Елизабета Грегорачи, Майкъл не говори, той общува с очите си.

„Само трима души могат да го посетят и аз знам кои са“, каза тя.

Трагедията на Михаел Шумахер

Животът на Шумахер се промени завинаги след трагичен инцидент преди 11 години. Прекарал повече от 15 години в шофиране на най-бързите и най-опасни автомобили в света, преди да се пенсионира в добро здраве през 2012 г. на 43-годишна възраст, Шумахер едва не загина в тежка катастрофа само година по-късно.

Седемкратният световен шампион се наслаждаваше на семейна почивка във френския ски курорт Мерибел и беше отишъл на привидно рутинно ски пътуване с тогавашния си 14-годишен син Мик, когато се случи бедствието. Спускайки се по много популярния маршрут Combe de Saulire, Шумахер решава да излезе извън пистите, навлизайки в малка снежна ивица между Piste Chamois и Piste Biche, осеяна с малки камъни.

Въпреки сравнително лекия наклон и краткото разстояние на извънпистовия участък, го очакваше скрита опасност. Снеговалежът скри някои камъни от погледа. Ските на Шумахер хванаха един от тези камъни и той излетя във въздуха, след което падна, удряйки главата си в един от тези камъни. Известно е, че преди падането той се е опитал да спре.

Каската на Майкъл пое по-голямата част от удара, но се спука. Шумахер получи тежка травма на главата.

Михаел Шумахер, Корина ШумахерЦял екран
Михаел Шумахер и съпругата му Корина Снимка: BBC

След като беше поставен в медикаментозна кома, той претърпя две мозъчни операции и оцеля въпреки всички прогнози, но остана в критично състояние.

През април 2014 г. лекарите започнаха усърдния процес по постепенното му извеждане от комата и до юни той беше обявен за безопасен за движение.

След това той отиде в университетската болница в Лозана за текуща рехабилитация, преди да напусне съоръжението през септември и да се премести в семейния дом на Шумахер в Гланд, Швейцария, на брега на Женевското езеро. Актуализации за здравословното му състояние са рядкост, тъй като съпругата му Корина, за която се ожени през 1995 г., настоява за пълна тайна относно състоянието на съпруга си.

Никой друг освен няколко доверени хора няма достъп до леглото му при строги протоколи за сигурност, което доведе до редица слухове за състоянието на състезателя. В резултат на това семейството многократно е подложено на изнудване от авантюристи, които искат да спечелят от трагедията на легендата.