Британската кралица Елизабет II възнамерява да започне производство срещу принц Хари и съпругата му, актрисата Меган Маркъл, заради публикуването на мемоари от член на кралското семейство за живота на Бъкингамския дворец.

Монархът е готова да съди внука си и съпругата му, ако не спрат нападките. Елизабет II е наела екип от юристи, които поискаха контакт с адвокатите на принц Хари и издателството Penguin Random House, което е напът да издаде една книга от неговите мемоари, пише The Sun.

Издателят е предупреден, че срещу него може да бъде заведен иск за клевета, ако адвокатите на кралицата открият в мемоарите нарушения на правото на личен живот или каквито и да било обвинения срещу кралското семейство.

Припомняме, принц Хари е подписал договор с Penguin Random House, според който трябва да напише четири книги. Съобщава се, че мемоарите ще бъдат посветени на разкрития за кралското семейство, ставайки и причина за това принцът да не получи покана за годишнината на баба си - през 2022 г. Великобритания ще отбележи 70-годишнината от управлението на Елизабет II.

Превод: GlasNews.bg