75-годишният Елтън Джон се оттегли от Twitter. На страницата си в социалната мрежа знаменитостта написа, че смята безконтролното разпространение на информация за неприемливо.

„През целия си живот съм се опитвал да използвам музиката, за да сближавам хората. Все пак ме натъжава да видя как дезинформацията сега се използва, за да раздели нашия свят. Реших да не използвам повече Twitter предвид неотдавнашната им промяна в политиката, която позволи на дезинформацията да се разпространява свободно“, написа Джон в последния си туит.

Американският милиардер Илон Мъск беше засегнат от факта, че легендата на световната музика публично изостави социалната си мрежа и се опита да разбере ситуацията. Легендарният музикант обаче пренебрегна бизнесмена.

"Обичам твоята музика. Надявам се да се върнеш. Има ли някаква дезинформация, която особено те притеснява?", написа Мъск.

Припомняме, че акаунтът на бившата приятелка на Илон Мъск Амбър Хърд изчезна няколко дни, след като Илон Мъск купи Twitter за 44 милиарда долара.