Четиридневното посещение на принц Хари и Меган Маркъл в Колумбия приключи, но въпреки факта, че всичко мина добре, то не донесе удовлетворение на херцога на Съсекс, пише Daily Mail, позовавайки се на думите на един от дългогодишните приятели на херцога на Съсекс. 

В неделя, 18 август, "квази-кралската обиколка" на двойката приключи в Кали. Там Меган изнесе реч на испански на тема „Африканските жени и властта“. Въпреки видимата жизнерадост на принц Хари, приятелят му е сигурен, че той трудно прикрива своя „яд и разочарование“.

Според вътрешния човек той е един от малкото, които получават "странни съобщения от него в WhatsApp", добавяйки: "Той е ядосано момче." Приятелят на принца е сигурен, че всичко не се е получило за Хари така, както е искал.

„Мисля, че отчаяно му липсва тук (във Великобритания) и иска да му се възхищават повече. Всички, които го познават, смятат, че той би предпочел да бъде тук на върха на играта си, обичан от всички, като Уилям и Кейт“, подчерта информаторът.

Приятелят от детинство на принц Хари не се съмнява, че му липсва старият живот, когато ходеше по кръчми и се наслаждаваше на английската провинция с приятели:

„Той се оказа изолиран от семейството си и повечето от старите си приятели, в среда, в която вашите приятелства не са същите като тези, които сте създали, когато сте били по-млади. „Той обичаше да прекарва вечерите си в кръчмата и да се мотае в страната с приятели.

Междувременно кралският коментатор Ричард Фицуилямс вече коментира представянето на Меган Маркъл пред колумбийската публика. Той отбеляза, че заради проблемите на Хари с британските му роднини речта на херцогинята е била „изключително селективна“.

„Хазяите й трябва да са били развълнувани, че тя говори испански. Въпреки това, когато тя говори за „виждаш нещо нередно, искаш да го поправиш“ и „любов, доброта и щедрост“, като се има предвид публичното разделение с кралското семейство, това е изключително избирателно”, сподели той в интервю за репортери на MailOnline.

Фицуилямс отбеляза, че като цяло посещението на двойката в Колумбия е било успешно според тях, но също така посочи факта, че Колумбия е много по-опасна страна от Обединеното кралство от гледна точка на сигурността. Принц Хари съди Министерството на външните работи за сигурността по време на посещенията си у дома, което според Фицуилямс няма смисъл.