Кейт Мидълтън има голямо предимство пред Меган Маркъл в едно определено качество.

Принцесата на Уелс е усвоила един хитър трик от покойната кралица, който е от решаващо значение за кралския живот - и е много различен от този на херцогинята на Съсекс, твърди експерт.

Кейт е член на кралското семейство вече повече от 12 години и в последно време увереността ѝ процъфтява, тъй като тя увеличи задълженията си в новата си роля на принцеса на Уелс, пише "The Mirror".

Откакто се завърна от лятната си ваканция миналия месец, тя взе участие в широк спектър от ангажименти на редица много различни места.

Сред тях бяха посещение на затвор, участие в уроци по лесовъдство в начално училище, посещение на младежка благотворителна организация и посещение на военнослужещи във военновъздушна база. Според експерта по езика на тялото Джуди Джеймс по време на всички тези посещения Кейт никога не е изглеждала отегчена или незаинтересована от никого, когото среща.

Тя обяснява пред The Sun: "Кейт е прекарала години в усъвършенстване на езика на тялото и сега няма никакъв риск да изглежда отегчена или да показва негативни емоции. Тя изглежда удобна и спокойна, а уменията ѝ са заложени в мускулната ѝ памет, точно както кралицата винаги е била способна да демонстрира най-милите си усмивки при най-трудните обстоятелства. Би било наивно да се предполага, че Кейт е напълно очарована от всеки аспект на всяка среща и посещение, но въпросът е, че тя изглежда така, а това е важно умение, което може да помогне на монархията да оцелее и в бъдеще."

Джуди добавя, че това умение е в пряк контраст с Меган, която винаги е показвала различен стил на езика на тялото от този на Кейт. Джуди добави: "Едва ли "кралският" подход на Меган би могъл да бъде по-голям контраст. Разбира се, идвайки от САЩ и с кариера в драмата, тя щеше да намери нашите кралски особи за студени и неемоционални. Нейният език на тялото (както и този на Хари) се изразява в кратки и интензивни изблици."

Междувременно друг кралски експерт твърди, че Кейт и принц Уилям са "затворили умовете си", за да излекуват горчивия си разрив с принц Хари и Меган. Уилям и Хари са на нож от години, а Кейт някога беше смятана за миротворец, който може да им помогне да заровят томахавката. След това обаче Хари се обърна срещу снаха си в противоречивите си мемоари „Spare“.

В книгата и в няколко интервюта за популяризирането ѝ той обвинява Кейт в "стереотипизиране" на съпругата му Меган, като казва, че поведението ѝ създава бариера, и споделя подробности за спор за роклите на шаферките по време на сватбата му, който оставя Меган в сълзи.

Сега бившият кралски кореспондент на Би Би Си Джени Бонд казва, че Кейт е била наранена и обидена от нападките на Хари и Меган - и е малко вероятно враждата им да бъде поправена скоро.

Пред "ОК!" тя казва: "Когато произхождаш от щастливо, сплотено семейство - както прави Катрин - е невероятно трудно да разбереш как хората могат да се отчуждят.

"Катрин е била наранена и обидена от нещата, които Хари и Меган са казали, но тя и Уилям са много силен екип и подозирам, че заедно са стигнали до заключението, че разривът с Хари не може да бъде поправен в обозримо бъдеще. Те са затворили съзнанието си за тази възможност и са решили да продължат живота си".