Опитите на принц Хари и Меган Маркъл да изградят успешна кариера в американската телевизия се провалят, въпреки подписаното сътрудничество с Netflix, обявеното кулинарно шоу за херцогинята и дори сериала за семейство Съсекс, Хари и Меган. Холивуд изпитва към тях "злорадство с излишна отрова", пише известната обществена колумнистка Алисън Бошоф в колонката си за Daily Mail.

Като най-ярък пример за факта, че холивудските звезди от първа величина игнорират двойката, авторката посочи последната церемония на Еми. Семейство Съсекс не бяха номинирани за награда миналата година и дори не бяха поканени на тазгодишните награди, нито на афтърпартито на покрива на Waldorf Astoria, което включваше Кевин Костнър, Бри Ларсън и Хавиер Бардем, могъщи шефове като Дейвид Заслав от Warners, и изгряващи звезди, включително актрисата Ив Хюсън, дъщерята на Боно.

Според Алисън, партито е било организирано от WME, холивудската агенция за таланти, ръководена от Ари Емануел. Само миналата година той спечели 65 милиона долара, повече от много от присъстващите на партито.

„Въпреки това един от най-известните клиенти на Емануел, Меган, херцогинята на Съсекс, липсваше. Тя подписа с него през април 2023 г., което изглеждаше категоричен предвестник на големи търговски връзки и може би нови сделки за развлечения, които да дойдат в допълнение към настоящите й. Но само три дни след бруталния провал в обикновено тихата библия на индустрията The Hollywood Reporter, който я нарече "Дукеса Трудна", нито тя, нито съпругът й принц Хари са показали лицата си, пише Бошоф.

Меган не се е появявала в телевизионно предаване, откакто през 2022 г. беше пуснат разпалващият документален филм на Netflix Harry & Meghan. През 2023 г. се състоя премиерата на проекта на принц Хари за неговите Invictus Games, който имаше едни от най-ниските рейтинги за годината в Netflix.

Меган Маркъл принц ХариЦял екран
Херцозите на Съсекс Снимка: Getty Images

„Независимо дали са получили покана или са отказали да отидат, присъствието им на събитието щеше да накара двойката да изглежда най-малкото оптимистично, след като статия, в която се говори за нейните методи на работа, каза, че тя е „просто ужасна“, „диктатор на върха“ и „разплаква възрастни мъже“, отбелязва Алисън.

Според водеща холивудска фигура, която е наблюдавала с интерес напредъка на Хари и Меган във „фабриката за мечти“, те изглежда жънат „злорадство с добавена злоба“, в което процъфтява развлекателната индустрия.

„Беше само въпрос на време пресата в индустрията да започне да атакува. Трудно е да се намери някой, който да каже добра дума за репутацията им в киното и телевизията“, посочва той.

Статията, която Бошоф споменава, е публикувана в The Hollywood Reporter на 12 септември, но все още се обсъжда, тъй като публикацията се чете много внимателно от холивудските специалисти. Материалът обсъжда защо техните служители напускат Хари и Меган. Сред напусналите бяха Тоя Холнес, техният глобален прессекретар до 2022 г., Кристин Уейл Ширмър, която напусна като ръководител на комуникациите за Хари и Меган през 2021 г., Келей Томас Морган от Sunshine Sachs, който напусна по същото време, Катрин Ст. Лоран, бивш ръководител на благотворителната организация на Съсекс Archewell, главен оперативен директор на Archewell Мандана Даяни, директор на съдържанието Бен Браунинг, шеф на маркетинга Фара Тейлър. Последният в този списък е Джош Кетлър.

Важен служител напусна принц Хари и Меган Маркъл. Защо?

"Всички се ужасяват от Меган. Тя унижава хората, не приема съвети. И двамата са лоши във вземането на решения, често променят мнението си. Хари е много, много очарователен човек - без арогантност - но той прави много за други хора. А тя е просто ужасна.“ – каза един от източниците.

Друг типстър добави, че Меган е „абсолютно безмилостна“.

Меган МаркълЦял екран
Меган Маркъл си спечели противоречива репутация като работодател 

"Тя марширува като диктатор на високи токчета, ядосана и крещяща заповеди. Виждал съм я да разплаква възрастни мъже."

Обвиненията напомнят на скандала от 2018 г., когато персоналът на Бъкингамския дворец обвини Меган, че ги тормози. Дори беше проведено разследване по този въпрос, но резултатите от него така и не бяха оповестени публично. Меган категорично отрече обвиненията и ги осъди като част от „изчислена клеветническа кампания“.

Алисън се чуди защо WME не предотврати появата на такава опустошителна история.

Един от старшите продуценти на услугата каза, че е малко вероятно мейнстрийм Холивуд някога да е взел Хари и Меган на сериозно.