57-годишната мексиканско-американска актриса Салма Хайек, която твърдеше, че е спряла цигарите през 2007 г., наскоро беше заснета случайно да пуши цигара в задръстване в Лос Анджелис.

Звездата е снимана от близък автомобил. Тя седеше в тъмносин топ и слънчеви очила с цигара в ръце. След като допуши, тя изхвърли фаса през прозореца, преди да го затвори, пише Daily Mail.

Селма мразеше цигарите, докато не започна да играе мексиканската художничка Фрида Кало в биографичен филм. Според сюжета главната героиня пуши много.

„Мразех цигарите и трябваше да се науча как да го правя за филма... Когато започнах, пушех ужасни стари мексикански цигари без филтър, защото това се пушеше. Така че в началото повърнах след няколко сцени и тогава наистина се пристрастих към тази неща, които мразех толкова много. Спрях за две години, когато бях бременна и кърмех. Слава Богу, че кърмих толкова дълго, защото това ме въздържаше от цигарите", призна тя.

Преди 16 години актрисата твърдеше, че пушенето е най-отвратителният навик и се отказа от него.

Неотдавна Салма отпразнува 15-ата си годишнина от сватбата с бизнесмена милиардер Франсоа-Анри Пино. Хайек и 61-годишният изпълнителен директор на Kerring, чието състояние се оценява на 7 милиарда долара, се сгодиха през март 2007 г.

След близо две години годеж, те сключиха брак в Париж на 14 февруари 2009 г. и подновиха обетите си в Италия само няколко месеца по-късно.

Номинираната за Оскар актриса наскоро участва в Magic Mike: The Last Dance и епизод от 2023 г. на Black Mirror. Тя ще участва и в следващия режисьорски филм на Анджелина Джоли, No Blood, който е в постпродукция.