Американският предприемач и милиардер Илон Мъск разкритикува американското образование, съобщава Financial Times.

В новото си интервю основателят на Tesla и SpaceX призна, че обвинява американското образование за лошите отношения с дъщеря си Вивиан, която се обяви за трансджендър.

Според най-богатия човек в света заради "неомарксистите" в елитните учебни заведения на САЩ се е образувала атмосфера, която е настроила детето му срещу него.

Илон Мъск със синовете от първия си бракцял екран
Илон Мъск със синовете от първия си брак Снимка: Getty

„Това е пълен комунизъм... и общото усещане, че ако си богат, значи си зъл. Тази [връзка] може да се промени, но аз имам много добри отношения с всички останали [деца]. Невъзможно е да спечелиш всичките“, казва милиардерът.

Илон Мъск със сина си от Граймсцял екран
Илон Мъск със сина си от Граймс Снимка: Getty Images

Имайте предвид, че 51-годишният Илон Мъск е баща на много деца. От последния му съюз с певицата Граймс се раждат две деца. От първата съпруга на предприемача Джъстин Уилсън растат пет сина (единият от които се обяви за транссексуален). Има и слухове, че служителка на бизнесмена наскоро е родила близнаци, срещу което самият Илон Мъск не възрази.

18-годишният Ксавие Александър Мъск смени пола си в началото на есента на 2022 г. и взе името Вивиан Джена Уилсън. Детето на американския милиардер вече успя да си "отгледа" и гърди.

Превод: GlasNews