50-годишният милиардер, основател на Tesla и на SpaceX, Илон Мъск реши да отслабне, след като в мрежата се появиха снимки, на които той релаксира на борда на яхта с близък приятел и шеф на William Morris Endeavour Ари Емануел и съпругата му Сара Стаудингер. Триото беше на почивка край гръцкия средиземноморски остров Миконос. Папараците заснеха Мъск без риза, а тялото му изглеждаше много отпуснато и разплуто. Подигравките с наднорменото му тегло го подтикнаха да започне да отслабва и той вече разказа за първите си успехи на страницата си в Twitter.

По-конкретно, Мъск каза, че вече е загубил повече от 20 паунда (малко над 9 кг) „нездравословно“ тегло и се чувства „по-здрав“ благодарение на периодичното гладуване, което му било препоръчано от добър приятел.

Според Healthline периодичното гладуване, известно още като периодично ограничаване на енергията, е „модел на хранене, който циклично преминава между периоди на гладуване и хранене“. То не включва избора на храни, които човек трябва да яде, а се фокусира повече върху интервалите от време между храненията. Обичайните методи за периодично гладуване включват ежедневно гладуване в продължение на 16 часа или гладуване в продължение на 24 часа два пъти седмично.

Мъск също похвали приложението Zero Fasting, което помага на хората да отслабнат и да поемат контрола върху метаболитното си здраве.

На въпрос дали тренира, милиардерът отговори, че е започнал да отделя повече време за тренировки, вместо да гледа телефона си сутрин. Той също така насърчава хората да "имат повече деца".

Ако нямаме достатъчно деца, ще умрем, стенейки с памперси за възрастни

Превод: GlasNews