Бившият зет на кралица Летисия, който беше женен за сестра й Телма, направи сензационно твърдение, че е имал връзка с кралицата, след като тя се омъжи за краля на Испания. 

Испанският бизнесмен Хайме дел Бурго твърди, че има доказателства, че е имал връзка с испанската кралица Летисия. Преди това Хайме беше женен за сестрата на Летисия, Телма Ориц.

Бившият зет на кралица Летисия сензационно заяви, че е имал връзка с кралската особа, преди да се ожени за сестра й Телма, и сподели невиждано досега изображение като „доказателство“ за тяхната романтика, пише Daily Mail.

Хайме дел Бурго, на 53 години, който в момента живее в Обединеното кралство, наскоро участва в книга за испанските кралски особи, в която той твърди, че те все още са имали романтична връзка след сватбата на Летисия с крал Фелипе през 2004 г.

Предприемачът, който твърди, че е излизал с Летисия, когато тя се среща с крал Фелипе, сподели като „доказателство“ селфи без дата, което 51-годишната кралица направила в огледалото в банята си по време на една от бременностите си.

кралица летизияЦял екран
Снимката, която Летисия уж е изпратила на Хайме 

В селфито кралицата може да се види с черна пашмина, за която Хайме твърди, че му е принадлежала, а също така е написал съобщение, за което се твърди, че му е изпратено от испанската кралица.

Пишеше: "Скъпа, нося твоята пашмина. Все едно те чувствам до себе си. Тя ме прегръща."

Потребителите на социалните мрежи се съмняват, че снимката на Летиция изобщо може да означава нещо. След това Хайме изтри своя X акаунт.

Говорител на испанското кралско семейство каза: „Нямаме коментар по този въпрос“.

Това идва само седмици след като Хайме, който беше женен за сестрата на Летисия Телма от 2012-2014 г., излезе с поредица от статии за връзката си с кралицата в новата книга на журналиста Хайме Пеняфиел „Летисия и аз“.

Говорейки пред El Cierre Digitial, 91-годишният автор каза, че Летисия е била „голямата любов“ на Хайме дел Бурго и връзката на двойката се е превърнала в „страхотно приятелство“, след като тя е имала романтична връзка с крал Фелипе.

Испанските медии съобщават, че Хайме дел Бурго, синът на политика Хайме Игнасио дел Бурго, е планирал да предложи брак на Летисия, когато тя обявява, че ще се срещне с бъдещия крал в градината на хотел Риц в Мадрид.

След като годежът им беше обявен през 2003 г., Летисия, която се разведе с първия си съпруг през 1999 г., помолила Хайме да бъде свидетел на сватбата им.

В книгата предполагаемият бивш любовник на Летисия описва Фелипе като "добросърдечен човек" и дори казва, че е имал "страхотни приятелства" с членове на кралското семейство.

Джайм обаче твърди, че все още е имал романтична връзка с Летисия дори след сватбата й през 2004 г. и казва, че е запазил „снимки, видеоклипове“ и текстови съобщения като доказателство.

В книгата Хайме твърди, че Летисия му прошепнала, че го обича през 2010 г., докато лежали в хамак до басейна в дома й.

След това Джайм твърди, че те са „предприели стъпки напред, за да получат свобода“, което включва търсене на правни съвети и търсене на недвижими имоти в Съединените щати. Дори се твърди, че са искали да имат дете с помощта на сурогатна майка в Лос Анджелис.

Въпреки това, през август 2011 г., според Хайме, Летисия внезапно прекратила връзката им, когато му се обадила и казала: „Не можем да продължим да се виждаме“.

Кралица Летисия, крал ФелипеЦял екран
Кралят и кралицата на Испания Снимка: royalportraitsgallery.com

На следващата година той се жени за по-малката сестра на Летисия Телма Ориц, която преди е служила в градския съвет на Барселона.

През 2012 г. двойката се премести в Ню Йорк, за да започне брачния си живот, но Телма се върна в Барселона същата година и обяви раздялата си през 2014 г.

Първоначалните опити на двойката да се разведе бяха потиснати от бащата на младоженеца, Хайме Игнасио дел Бурго, който каза пред съда, че синът му и Телма искат да дадат още един шанс на брака си.

Телма вече е омъжена за ирландския адвокат Гавин Бонар и двойката посрещна първото си дете през октомври 2021 г.

Междувременно Хайме се жени повторно за шведската адвокатка Лусия Диас Лильестрьом.

Преди да срещне Фелипе, Летисия беше омъжена за училищния учител по литература Алонсо Гереро Перес, който беше с девет години по-възрастен от нея.

Двойката се жени през 1998 г. след десетгодишен роман. Двойката се запознава, когато бъдещата испанска кралица е само на 16 години. Те се женят на гражданска церемония в Алмендралехо, Бадахос, но се развеждат на следващата година.

По времето, когато среща бъдещия си съпруг Фелипе през 2002 г., Летисия работи за популярния телевизионен канал 24 Horas.

Кралица Летисия, крал ФелипеЦял екран
Кралят и кралицата на Испания Снимка: Getty Images