40-годишният италиански топмодел и актриса Бианка Балти обяви, че е била диагностицирана с рак. Тя написа за това в неделя, 15 септември, на страницата си в Instagram.

Моделът каза, че се е обърнала към лекарите с оплаквания поради болки в долната част на корема. След преглед тя е диагностицирана с рак на яйчниците в 3 стадий.

„Миналата неделя се регистрирах в спешното отделение, за да разбера, че болките ми в долната част на корема са рак на яйчниците в стадий 3“, написа Балти в Instagram. „Беше седмица, пълна със страх, болка и сълзи, но най-вече с любов, надежда, смях и сила.“

Въпреки диагнозата си, Балти показа селфи с медицинските работници и близките, които я посетили в болницата, показвайки своята позитивност и решимост да се бори с болестта.

„Предстои ми дълго пътуване, но знам, че ще го преодолея. За мен, моите близки (дъщерите ми са в горната част на списъка) и всички вас, които се нуждаете от сила, можете да заемете малко от моите, защото имам много от тях", добави модел.

Известно е, че лечението на рак на яйчниците обикновено включва операция и химиотерапия.

Това не е първият път, когато Балти споделя здравословни проблеми. В края на 2022 г. моделът откри, че е носител на гена BRCA1. Тя научи, че има 50 процента шанс да бъде диагностицирана с рак на гърдата и 30 процента шанс да бъде диагностицирана с рак на яйчниците. В резултат на това тя претърпя профилактична двойна мастектомия през декември 2022 г.

„Все още не бях болна, но знаех, че има много по-голям шанс да се разболея в даден момент“, каза тя пред Vogue през март. „Сега имах свободната воля да направя нещо по въпроса.“

Моделът вече има две дъщери: през 2007 г. тя роди дъщеря Матилда Лучиди от асистент фотографа Кристиан Лучиди. Още през април 2015 г. моделът роди друга дъщеря, Миа Макрей, от Матю Макрей.