Синът на американския актьор, културист и политик Арнолд Шварценегер, Джоузеф Баена, говори в Good Morning Britain защо е решил да не вземе известната фамилия на баща си.

26-годишният Джоузеф е плод на любов между известния му баща и икономката на семейството им Милдред Баена. Момчето научи за самоличността на баща си едва когато беше на 12 години. В разговор с водещите Сузана Рийд и Ед Болс Баена обясни защо е изоставил фамилията Шварценегер, съобщава Daily Mail.

„Да, това е добър въпрос. Мисля, че най-важното е, че се опитвам да правя нещата сам и да продължа кариерата си, използвайки волята, решимостта и работната си етика. Семейството ми много ме подкрепя от разстояние. Наистина оценявам това и мисля, че е много важно да израснеш като мъж и да можеш да правиш нещата сам и да измисляш нещата. Това е, което направих и досега работи. Работих много здраво“ — сподели синът на известния актьор.

През 2011 г. беше разкрито, че Арнолд тайно е баща на детето на Милдред, докато тя е работила като икономка за семейство Шварценегер през 90-те години.

По това време актьорът е женен за журналистката Мария Шрайвър. По време на връзката си те се сдобиха със синовете Патрик, 28, Крис, 24, и дъщерите Катрин, 32, и Кристина, 30. Но през юли 2011 г. тогавашната съпруга на Арнолд Мария подаде молба за развод след 25 години брак. През декември 2021 г. разводът на бившата двойка беше официален.

Джоузеф, спомняйки си момента, в който научи, че холивудската знаменитост е баща му, призна, че е изпитал силни чувства: "Беше пълен шок. Като дете не разпитваш родителите си. За мен аз обичам баща си. Той е невероятен човек. Обичам майка си, тя е прекрасна жена. Така че да, просто съм много щастлив и горд да бъда част от това семейство."

Джоузеф Баена, Арнолд Шварценегер, актьор, син, колаЦял екран
Джоузеф Баена с баща Арнолд Шварценегер Снимка: Getty Images

Описвайки връзката си с Арни сега, Баена каза: „Той е страхотен баща. Той беше невероятен за мен. Той ме подкрепяше много във всичко, което реших да направя - кариера в областта на недвижимите имоти, моето пътуване в бодибилдинга и фитнеса - той винаги е бил до мен и ми е бил голяма подкрепа. Той е страхотен баща."

Джоузеф Баена, Арнолд ШварценегерЦял екран
Джоузеф Баена и Арнолд Шварценегер Снимка: Джоузеф Баена/Instagram
Джоузеф Баена, Милдред Баена, син на Арнолд ШварценегерЦял екран
Джоузеф Баена с майка си Милдред Снимка: Джоузеф Баена/Instagram