Историческото имение, някога собственост на семейството на принцеса Даяна и дом на ранени войници по време на Втората световна война, се продава за £995 000. 

Очарователна триетажна Dallington Hall с пет спални се намира в Northamptonshire. И някога е бил дом на прачичото на Даяна, Чарлз Спенсър.

Той беше известен политик по своето време и приемаше членове на Консервативната партия във винарската изба на тази къща.

След като става 6-тият граф Спенсър през 1910 г., когато по-големият му брат умира, той се премества в семейното седалище на Althorp House и дава Dallington Hall на съвета за военна употреба, пише Daily Mail. По време на Втората световна война тук е бил разположен санаториум за ранени войници. Семейство Спенсър се отървава от къщата през 1980 г. Просторният селски имот е продаден и преустроен в отделни апартаменти.

Домът на семейство Спенсър е построен през 1720 г. за сър Джоузеф Джекил, виден адвокат и съдия.

Вътре къщата е украсена с шикозно георгианско стълбище, а отвън има слънчева южна тераса, конюшня и градина с морава, декоративно езерце и вековни дървета.

Ник Патисън от брокерската компания за недвижими имоти Jackson-Stops каза: "Далингтън Хол е изключително красива."

Освен това, семейното имение Алторп Хаус, където сега живее братът на Даяна, е съвсем близо, буквално на 16 километра. А самото семейство Спенсър е стълбът на местното общество в продължение на много векове.

Превод: GlasNews