Съоръженията в The London Clinic на Devonshire Place, където Кейт, принцесата на Уелс в момента се възстановява от рутинна коремна операция, съперничат на много ултралуксозни хотели, разположени само на един хвърлей от болницата, и включват личен портиер, тристепенно меню, консиерж обслужване и стаи с невероятна гледка. 

Това разказа пред Hello 60-годишният Крис Лоурънс, който беше лекуван в лондонскаТА клиника през 2023 г.

Стаята е невероятно просторна

„Уверен съм, че принцесата ще бъде третирана по същия начин като мен и всички други пациенти по време на техния престой, тъй като нивото на грижа е невероятно. Повярвайте ми, тя няма за какво да се тревожи и може да бъде спокойна, знаейки, че е в много добри ръце в компетентни ръце. Всичко от приемането до операцията, след това възстановяването до изписването от амбулаторното лечение беше първокласно“, отбелязва мъжът.

Съпругата на Крис се радва на чаша чай в луксозната стая

След като беше диагностициран с рак на простатата в началото на 2023 г., той претърпял радикална роботизирана простатектомия, разказа самият Крис.

„Ако ме попитат как бих оценил преживяването си в Лондонската клиника, мога честно да кажа, че беше безупречно. От портиера до рецепцията и след това до медицинските сестри и хирургическия персонал, без да забравяме домакинския персонал, всички бяха търпеливи, концентрирани, учтиви, дружелюбни и ми вдъхваха увереност в моите способности”, продължава събеседникът.

Крис признава, че първоначално си е помислил, че е отседнал в много хубав хотел, но след като е завършил първоначалната административна документация, е бил заведен в стая на приземния етаж с изглед към Marylebone Road.

„След операцията успях да се възползвам напълно от хотела... Имам предвид болничната стая! От използването на собствената ми баня до гледането на многото канали по телевизията. Въпреки че бях под постоянно наблюдение, използвах звънеца само няколко пъти пъти и реакцията на медицинските сестри беше невероятна. Закуската, обядът и вечерята бяха избрани или от леки закуски, или от меню а ла карт, с опции, подходящи за всеки, включително тези с хранителни алергии. А когато идваше семейството, те също се чувстваха добре дошли“, казва той.

Какво има в менюто?

Отличното тристепенно а-ла-карт меню (практиката да се поръчват отделни ястия от менюто на ресторанта, за разлика от table d'hôte, което предлага сет меню) включва разбито козе сирене със сос от цвекло и меласа, шаурма от нахут и печен патладжан табуле за по-лека вечеря.

За основните ястия пациентите могат да се хранят с джинджифил и соев лаврак, пържола от филе и чийзбургери с лучен мармалад или дори пържен ориз с кимчи и рамен с диви гъби.

Болницата предлага и следобеден чай.