Кралски експерт каза, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са взели "мъдро" решение, когато става въпрос да кръстят дъщеря си Шарлот. 

На 2 май 2015 г. кралската двойка стана родител на момиченце в болницата "Света Мери" в Падингтън. Въпреки че имаше редица имена, считани за възможни за дъщерята на бъдещия крал, се очакваше да има препратки към кралица Елизабет II и Даяна, принцесата на Уелс.

Малката принцеса в крайна сметка беше наречена Шарлот Елизабет Даяна и според кралския експерт Ричард Кей, двойката умишлено е решила да не дава на дъщеря си име, което постоянно да предизвиква сравнения с кралски жени от миналото, пише Mirror.

Специалистът смята, че това е бил "мъдър" избор, предполагайки, че в друг случай е щял да смущава младата Шарлот през целия й живот.

„Мисля, че той (принц Уилям – бел. ред.) много мъдро реши да не кръсти Шарлот на майка си“, каза Кей.

Принцеса ШарлотЦял екран
Принцеса Шарлот Снимка: Getty Images

„Всичко, което направи и казва, ще бъде сравнявано с нея (Диана – бел.ред.)“, добави експертът.

Принц Уилям, който беше само на 15 години, когато майка му трагично загина в Париж на 31 август 1997 г., често говори за това как нейната памет продължава да влияе върху живота му.

"Уилям говори за загубата на майка си и въздействието, което тя е имала. Той мисли за нея почти всеки ден и иска да запази паметта на майка си жива", каза редакторът Емили Андрюс.

В допълнение, името Шарлот е женската версия на името "Чарлз", което показва връзката й с дядо й, краля на Великобритания.

Принцеса ДаянаЦял екран
Принцеса Даяна Снимка: Getty

Лилибет Даяна

Междувременно принц Хари и Меган Маркъл кръстиха дъщеря си не просто с името на кралската особа, но й дадоха специален прякор за покойната кралица Елизабет II, с който я наричаха само най-близките й хора. Херцогът и херцогинята на Съсекс кръстиха своята наследница Лилибет Даяна. Момиченцето е родено през 2021 г.

Изборът на двойката предизвика противоречия. Имаше слухове, че Съсекс не са искали разрешението на кралицата.

Въпреки това, говорител на Хари и Меган, които сега живеят в Монтесито, след като се оттеглиха от кралските задължения, настоя, че те не биха избрали името без одобрението на кралицата, като каза: „Херцогът разговаря със семейството си преди обявяването, всъщност неговата баба беше първият член на семейството, на когото се обади."

Тази история по-късно беше оспорена от кралския автор Робърт Гардман, който твърди, че кралицата е била „бясна така, както никога не съм я виждал“ заради предположението, че е одобрила името.

Лилибет ДаянаЦял екран
Лилибет Даяна Снимка: Instagram misanharriman

Характерът на принцеса Шарлот

Кралският експерт Теса Дънлоп твърди, че деветгодишната Шарлот става все по-тиха, когато се среща с широката публика, повече от по-големия си брат и наследник на трона принц Джордж.

Дънлоп вярва, че дъщерята на Кейт Мидълтън е "в много отношения по-спокойна от Джордж". По-специално, експертът сравни поведението на малката Шарлот с това на майка й, като каза, че принцеса Кейт "винаги е била много спокойна".

Кейт Мидълтън и принцеса ШарлотЦял екран
Кейт Мидълтън и принцеса Шарлот Снимка: Getty Images

Титлите на принцеса Шарлот

Сега наследницата на Кейт Мидълтън носи титлата: Нейно кралско височество принцеса Шарлот от Уелс.

Като дъщеря на принц, Шарлот е "принцеса на кръвта", което означава, че е принцеса по рождение, а не по брак. Така тя има право да се нарича "принцеса" и тогава идва името й "Шарлот".

В бъдеще един от най-вероятните варианти е титлата "Кралска принцеса", която в момента се носи от принцеса Ан, дъщеря на кралица Елизабет II.

Кейт Мидълтън и принцеса ШарлотЦял екран
Кейт Мидълтън и принцеса Шарлот Снимка: Getty Images