Преди ден се навършиха 13 години, откакто принц Уилям се ожени за Кейт Мидълтън, което официално отбеляза нейното преминаване в британското кралско семейство. Даниела Елсер, писател, редактор и кралски коментатор с повече от 15 години опит в работата с някои от водещите медии в Австралия, смята, че принцесата на Уелс е опровергала едно от основните твърдения на принц Хари. 

По-малкият брат на младоженеца прекара целия ден на кралската сватба през 2011 г. искрено усмихнат.

През декември 2022 г. обаче херцогът на Съсекс се появи на телевизионните екрани, за да намекне на света, че уелската романтика и приказките за „завинаги щастливи“ не са случай на любов, която побеждава всичко, а предаване и победа на прагматизма.

Кейт Мидълтън и принц Уилям в деня на сватбата имЦял екран
Кейт Мидълтън и принц Уилям в деня на сватбата им Снимка: Getty Images

Тогава съпругът на Меган Маркъл намекна, че се е оженил "със сърцето си", за разлика от по-големия си брат, пише New York Post.

„Има разлика между това да вземаш решения с главата си и със сърцето си. И майка ми, разбира се, е взела повечето от решенията си, ако не всички, от сърцето си“, каза синът на принцеса Даяна и крал Чарлз III тогава.

Тази година обаче Кейт, с пълната подкрепа на принц Уилям, постави възстановяването и семейството си над ужасяващата дума „отговорности“. Майката на три деца е на превантивна химиотерапия след диагностициране на рак.

„Векове наред да бъдеш жена, омъжила се за кралското семейство, е изисквало пълната сублимация на собствените нужди, желания и идентичност в името на по-голямото монархическо благо. Кейт твърдо, но напълно отхвърли това, поставяйки себе си и децата си на първо място пред нуждите на короната", каза Даниела Елсер.

Кейт Мидълтън в деня на сватбата сиЦял екран
Кейт Мидълтън в деня на сватбата си Снимка: Getty

Повече от един експерт говорят за подобряване на отношенията между принца и принцесата на Уелс в трудни времена.

"Предстоящата им годишнина е доказателство не само за тяхната любов, но и за тяхното единство. Убеден съм, че те ще разпознаят пътуването си, знаейки, че силата им е в това да бъдат заедно", каза Робърт Джобсън.