Дългото отсъствие на Кейт Мидълтън от обществения живот, както и оскъдните отговори на двореца Кенсингтън за нейното възстановяване, доведоха до избухването на огромен скандал заради неуспешното редактиране на снимка на принцесата на Уелс с трите й деца. Феновете на кралското семейство отново говорят, че на Кейт се е случило нещо много по-лошо от обикновена коремна операция, а съмнителната й снимка и изолацията не са само това. Не е изненадващо, че когато тя беше забелязана да напуска замъка Уиндзор, започнаха да се разпространяват нови слухове.

Обикновените хора смятат, че съпругата на Уилям, чийто силует може да се види на задната седалка на колата, е опит на двореца да „покаже, че тя е добре“, пише Daily Mail. 

Принцесата на Уелс беше снимана заедно със съпруга си пред замъка Уиндзор само часове след като се извини за дигиталното редактиране на семеен портрет, публикуван на 10 март.

Когато принцът на Уелс се отправи към Уестминстърското абатство за годишната служба в Деня на Британската общност, някои спекулираха, че Кейт планира да се присъедини към него при ранното му завръщане към кралските задължения. По-късно обаче се оказа, че Катрин е заминала за частна среща.

Тя гледа през прозореца, докато Уилям сякаш чете някакви бележки на телефона си, докато ги караха от територията на замъка Уиндзор със син Рейндж Роувър, който по-късно доведе бъдещия крал до абатството без съпругата му.

Според кралския наблюдател Майкъл Коул външният й вид е „доста очевиден опит да се придвижи историята напред“ и да се покаже, че тя е „добре“.

Кейт Мидълтън, PhotoshopЦял екран
Потребителите смятат, че Кейт е била „нарисувана“ до принца в колата Снимка: Angela "Improper English Rose" /Х
 

Очакваше се принцесата да се появи публично едва след Великден, но тя беше принудена да го направи по-рано поради многобройни конспиративни теории в интернет, които циркулират около принцесата и нейното здраве.

Това идва в момент, когато дворецът Кенсингтън е под все по-голям натиск да пусне оригиналната снимка от Деня на майката, след като принцесата на Уелс се извини и призна, че е редактирала семеен портрет, на който седи с принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Експертите казаха, че е модифициран с помощта на Photoshop и свързани с него инструменти за изкуствен интелект.

Кейт Мидълтън 2024 децаЦял екран
Тази снимка е редактирана, което поставя под съмнение нейната автентичност. Снимка: Instagram @princeandprincessofwales

По-късно най-големите фотоагенции в света премахнаха снимката, след като забелязаха следи от дигитална обработка.

Принцесата на Уелс е в „крехко психическо и физическо състояние“ и ще се „чувства нещастна“ на фона на скандала около снимка от Деня на майката , за която се твърди, че е била дигитално редактирана и повдигнала съмнения относно нейната автентичност, каза кралският колумнист Джени Бонд пред GB News.

„Има опасност да сплашим една жена, която се опитва да се възстанови от много сериозна операция. Мисля си как трябва да се чувства тази сутрин. Мисля, че е абсолютно ужасно. Този спор очевидно съсипа Деня на майка й. Вчера тя беше снимана в кола с Уилям. От това, което виждаме, тя не изглеждаше толкова щастлива, трябва да изпитва голям натиск сега, когато се вижда публично. Натискът се удвои и засили. Мисля, че тя е в крехко психическо и физическо състояние. И трябва да я оставим на мира — предупреди Джени.