42-годишната принцеса Катрин от Уелс посети църквата Крати Кърк в Балморал с принц Уилям, крал Чарлз и кралица Камила. Това беше първата й публична изява, след като тя обяви края на химиотерапията.

Кейт седеше на пътническата седалка в колата на съпруга си, носейки една от любимите си шапки, които бъдещата кралица вече е носила на църковни служби, включително Коледа, пише Daily Mail.

Уилям отново се появи пред камерите на фотографите с небръснато лице, което показа за първи път миналия месец.

След деветмесечна битка с рака, с който принцесата на Уелс беше диагностицирана след коремна операция през януари тази година, Катрин бавно се връща към кралските си задължения. Миналата седмица тя проведе среща за ранното детско развитие в Уиндзор. Тази тема е много важна за Кейт Мидълтън, тъй като тя е патрон на Кралската фондация на принца и принцесата на Уелс.

Това беше първата среща, записана в съдебен циркуляр, откакто принцесата проведе своята кръгла маса на Кралската фондация на 6 декември миналата година.

За да обяви края на химиотерапията, принцесата на Уелс представи триминутен видеоклип, който много кралски наблюдатели нарекоха много личен. В него тя говори за пътя си към възстановяването и също така показва семейни кадри на съпруга си, трите деца и родителите си.

Кейт Мидълтън публикува ново ВИДЕО и обяви важна новина

Кейт каза, че ще се върне на работа и ще направи „още няколко публични събития през следващите месеци“, но фокусът й е „да направя всичко възможно, за да остана без рак“.

Според принцесата, тя продължава лечението и има още много работа, преди да може да се нарече напълно здрава.