41-годишната социалистка, бизнесдама и официален милиардер Ким Кардашиян стана собственик на имение с четири спални и шест бани за 70 милиона долара в Малибу, разположено в престижен калифорнийски анклав, което преди това беше собственост на Синди Крауфорд и нейния съпруг, ресторантьора Ранди Гербер, пише New York post.

Това е най-голямата сделка за годината в Малибу и четвъртата най-голяма сделка в целия щат Калифорния през 2022 г.

С над 690 квадратни метра върху 1,2 хектара земя, Villa Malibu има частен достъп до плажа, тенис корт и е проектирана да се движи лесно между закрито и открито пространство.

На приземния етаж на къщата е разположена голяма стая, която обединява хол, кабинет, трапезария и кухня с плъзгащи се стъклени врати от пода до тавана. Разбира се, всичко това с панорамна гледка към океана и просторна веранда с огнище.

Има камина, кът за сядане, две бани в спа стил и дрешник. Освен това има още две спални със самостоятелна баня, система за домашно кино, светла и просторна фитнес зала със сводести тавани и четвърта спалня с отделен вход, кухня и баня.

Външните удобства включват плувен басейн, спа, тераса за басейн и беседка с камина.

Предишният собственик на вилата беше бизнесменът Адам Вайс, който купи имението от Крауфорд и Гербер за 45 милиона долара през 2018 г.

Ким купи имението седмици след като обяви за продан апартамента си в Калабасас и ранчото си в Хидън Хилс, Лос Анджелис.