Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън направи първата си публична изява от началото на годината. Тя посети със своя съпруг Уилям лондонски музей, посветен на грижите за изоставени деца.

Лондонския музей „Фаундлинг” разказва историята на първата британска благотворителна организация, създадена още през 1739 г. и посветена на децата, лишени от родителски грижи.

Музеят организира обучения и различни програми с участието на хора на изкуството, за да се подобрят грижите за децата без родители.

 

Кейт и принц Уилям участваха в упражнение за „разчупване на леда“, при което трябва да нарисуваш върху голямо платно на пода какво виждаш пред себе си, но без да поглеждаш към рисунката.

За събитието херцогинята бе избрала палто в петролен цвят и тъмносиньо поло. Британски журналисти коментираха, че Кейт, която е и майка на три деца, за пореден път дава урок по „бизнес шик”. Херцогинята умело съчетава дизайнерски дрехи с не толкова скъпи бижута и лек грим – стил, с който печели сърцата не само на британците.

Тя бе с обици, чиято цена е едва 8 евро. В сайта Accessorize.com те дори са били намалени на 2,5 евро и вече са разпродадени.