Легендарната манекенка Линда Еванджелиста сподели за несполучлива козметична процедура, която я е оставила "неузнаваема" и е разрушила кариерата и самочувствието ѝ. Години след инцидента тя дава гласност на случилото се и е решена да се бори за спреведливост в съда.

Еванджелиста разказва, че е останала постоянно увредена и обезобразена след несполучлива интервенция за премахване на мазнини преди 5 години. Бившият супермодел дава яснота за случилото се в позиция, споделена в нейния официален акаунт в Инстаграм. В текста тя заявява решимостта си да поиска обезщетение, след като е развила рядък страничен ефект, за който не е била предупредена.

Линда обясвнява, че лечението на което се подложила трябвало да намали размера на мастните й клетки, но вместо това ефектът бил противоположен. В резултат на това 56-годишната модна звезда развива Парадоксална мастна хеперплазия – състояние, което довежда до това, клетките да увеличават размерите си вместо да се смалят и изчезнат.

За Еванджелиста това довежда до тежко емоционално състояние. Тя влиза в дълбока депресия, която я кара да се изолира от светския живот. Крах търпи и модната й кариера. Следват две неуспешни корекции, с които се опитва да преодолее ефекта от процедурата CoolSculpting на козметичната фирма Зелтия.

“С делото, което завеждам заради преживения стрес, болка и страдание се отърсвам от срама, който чувствам. Уморих се да живея с това и споделям публично историята си”, пише тя. “Искам да излизам през вратата с високо вдигната глава, независимо от това че вече не изглеждам като себе си.”

Обезщенението, което тя е завела срещу козметичната компания е на стойност 50 милиона долара. Емоционалната изповед на бившия модел е подкрепена от множество известни личности. Сред някои от звездите, които изразяват съпричастността си са Наоми Кембъл, Гуинет Полтроу и Синди Крауфорд.

Превод: GlasNews.bg