Кралят на Обединеното кралство и 14 други страни от Британската общност, прекият наследник на Елизабет II, 75-годишният Чарлз III, нарече най-малкия си син Хари „глупак“. Това се казва в книгата „Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Struggle for Survival” на автора Омид Скоби.

След излизането на документалната поредица "Хари и Меган" на Netflix през 2022 г. отношенията в кралското семейство са нестабилни, се твърди в книгата. Повечето членове на кралското семейство промениха поведението си и премахнаха образите, в които целият свят дълго време ги представяше, пише NYP.

Хари и МеганЦял екран
Хари и Меган Снимка: Instagram princharryofengland

Ако преди това 75-годишният Чарлз III мълчеше и не коментираше живота на 39-годишния си син, сега той открито му се смее. Кралят открито критикува сина си и дори го нарича „глупак“.

Нека отбележим, че семейният конфликт отдавна е открита тайна. След като Хари и Меган напуснаха кралството и се отказаха от титлите си, ситуацията само се влоши. Това лято някои от кралското семейство дори не заведоха децата си на почивка при дядо си.