75-годишният крал Чарлз III от Великобритания беше забелязан със съпругата си Камила, докато караха за неделната служба в Крати Кърк. Сега двойката е в любимото на покойната кралица имение Балморал в Абърдийншър (Шотландия), където се оттеглят, за да се отпуснат и да отпразнуват 19-ата годишнина от брака си.

Кралят беше сниман да кара джип Audi, докато кралицата махаше на присъстващите. Кралската двойка беше в отлично настроение.

 
Кралската двойка беше в добро настроение

Посещението на краля в Шотландия беше първото му посещение в страната, откакто той обяви, че е бил диагностициран с рак през февруари, пише Daily Express. В същото време монархът премълча какъв вид рак му е открит.

На този етап той е на лечение, поради което се е отказал от значителна част от задълженията си и ги е делегирал на други по-възрастни членове на семейството. Въпреки това Негово Величество продължава да преглежда документите и се среща всяка седмица с министър-председателя Риши Сунак.

Припомняме, принцесата на Уелс също се лекува от рак, но тя, за разлика от свекъра си, не е излизала публично от януари. Чарлз присъства на неделната служба в Сандрингам на Великден. Това беше първата му изява след новината за заболяването.

крал чарлз великденЦял екран
Кралят и кралицата на великденската служба в Сандрингам 

Монархът пристигна в Шотландия в четвъртък, 11 април. Пристигайки на летище Абърдийн от RAF Northolt в северозападен Лондон, Чарлз и Камила отпътуваха за Биркенхол, който беше домът на покойната кралица майка в имението Балморал. По-късно попада във владение на краля. Къщата се намира на 11 километра от замъка и именно тук кралят и кралицата прекараха медения си месец, след като се ожениха на 11 април 2005 г.

Преди това лекарите съветваха Чарлз да избягва дълги пътувания, за да не влоши здравето си в решаващия етап от лечението.

„Въпреки че е твърде рано да се потвърди нещо – и разбира се, това е сравнително рано в цикъла на лечение на Негово Величество – пациентът е положителен, лекарите са оптимисти и леченията са невероятно сложни“, казват запознати.

Кралят обаче има свои планове. Чарлз вярва във възстановяването и вече се надява да присъства на състезанията в Аскот това лято, както и на някои градински партита в Бъкингамския дворец в чест на обществени и военни герои.

Що се отнася до Кейт Мидълтън, дори очакваната времева рамка за завръщането й в обществения живот не е обявена.