Принц Уилям планира да събира наем от крал Чарлз III.  

Британският монарх е "бесен" на най-големия си син, след като на 74-годишния владетел е казано, че ще трябва да отдели солидна сума, за да остане в семейния дом на почивка в Уелс.

41-годишният принц на Уелс планира да даде под наем вилата, която кралят закупи през 2007 г. за около 1,5 милиона долара и оттогава е реновирана с помощта на архитекта Крейг Хамилтън и приноса на кралица Камила и нейната сестра интериорен дизайнер Анабел Елиът.

Кралска къща в Уелсцял екран
Кралската къща в Уелс Снимка: Getty Images

След смъртта на кралица Елизабет II, принц Уилям пое имота Llwynywermod, разположен в Националния парк Brecon Beacons, където крал Чарлз очевидно е отсядал за седмица или две всяко лято, пише Daily Mail.

Сега, когато принцът е собственик на имота с три спални, той щял да го отдава под наем като ваканционен дом, въпреки предполагаемото "разочарование" на краля.

„Кралят беше много ядосан, но това беше сделката“, отговори анонимният източник.

„Това означава, че той може да продължи да остане там, но ще плаща наем на Херцогството, а през останалото време ще бъде даден под наем.“

 
Британско кралско семействоцял екран
Британско кралско семейство Снимка: Getty Images

Рози, орлови нокти и жасмин цъфтят в градините на дома, както и шестте клена, използвани на сватбата на Кейт и Уилям през 2011 г., които бяха засадени обратно в имота.

Превод: GlasNews