На 12 март в Лондон, на прием в чест на жените по света, 76-годишната кралица Камила получи забавен подарък - кукла Барби, неин двойник.

На събитието съпругата на краля на Великобритания Чарлз III носеше ярко синя рокля Fiona Clare с черно наметало отгоре. Камила допълни визията си с черни велурени боти. Бижутата й включваха обеци и пръстен с диаманти, както и златна гривна на дясната й ръка.

Куклата беше облечена в точно копие на тоалета, който кралица Камила носеше на приема, съобщава Express.

Кукла кралица КамилаЦял екран
Кралица Камила със собствената си кукла Снимка: Getty Images

Британската кралска съпруга, която е президент на фестивала Women of the World, изглеждаше щастлива, когато й беше дадена куклата, но не можа да не остави забавен коментар за забавния подарък. "Много ви благодаря, това е прекрасно. Вие отнехте около 50 години от живота ми", пошегува се кралицата.

Кукла кралица КамилаЦял екран
Кралица Камила със собствената си Барби Снимка: Getty Images

Към кралица Камила се присъединиха на приема днес Нейно Величество Кралицата на Белгия и Нейно Кралско Височество Херцогинята на Глостър.

Както отбелязват журналистите, фестивалът WOW Girls е сила, която може да промени възгледите на обществото за момичетата, техния потенциал и възможностите, които предлага за тяхното бъдеще.

Известно е, че „Жените по света“ е фондация, близка до сърцето на Камила, която тя подкрепя по всякакъв начин. През годините Камила превърна в приоритет подпомагането на жертвите на изнасилване, нападение и домашно насилие в ролята си на работещ член на кралското семейство. Събитието беше част от кампанията на ООН срещу насилието, основано на пола.