76-годишната съпруга на крал Чарлз III, кралица Камила, изглеждаше елегантно в черно палто, украсено с брошка с мак, на службата в Деня на възпоменанието на военния мемориал Кенотаф. Съответните снимки се появиха в профила на кралската двойка в Instagram.

Тази черна рокля от вълна и сатен е проектирана от един от най-доверените дизайнери на Нейно Величество, Фиона Клеър. Последният път, когато Камила носеше това облекло, беше на погребението на Елизабет II.

Кралица Камила, шапка, служба за възпоменаниеЦял екран
Кралица Камила Снимка: Getty Images

Въпреки че това не е първият път, когато принцесата на Уелс се появява на публично място с палто и шапка, този път Камила избра нова шапка - елегантно творение, украсено с ефектни пера, навити в абстрактен глобус. Негов автор е известният ирландски дизайнер на шапки Филип Трейси. 

През последните две десетилетия кралските жени постоянно се обръщат към ирландския модист заради неговите новаторски шапки и креативен подход към изкуството, носейки неговите модели на всяко светско събитие от Royal Ascot до кралски сватби.

Кралица Камила, тогава Камила Паркър Боулс, носеше оригиналната шапка на дизайнера на сватбата си с принц Чарлз на 9 април 2005 г. в Windsor Guildhall като част от гражданска церемония.

Лондонските дизайнери Анна Валентин и Антония Робинсън създадоха сватбената й рокля. Беше красиво кремаво облекло от шифон и коприна. Те й направиха и уникална сива копринена рокля с бродирани златни детайли за сватбата й в катедралата "Свети Георги".