23-годишната кралица на красотата Ланди Парага Гойбуро беше застреляна при брутална стрелба на посред бял ден само дни след като направи загадъчна публикация в Instagram.  

Бившата участничка в Мис Еквадор беше видяна да разговаря с мъж в ресторант в Кеведо, Еквадор, когато маскирани нападатели нахлуха в сградата, пише Daily Star. Един от стрелците, стоящ на вратата, рани Ланди и мъжа, за когото се смяташе, че е неин приятел.

И двамата нападатели избягаха от местопрестъплението, а момичето остана да лежи в локва кръв. Еквадорската красавица беше в Кеведо за сватба в събота (27 април).

Преди седем дни кралицата на красотата публикува загадъчна последна публикация в Instagram, в която сравни живота с „ехо“. На снимката Ланди беше облечена в оранжев бански.

„Животът е ехо, това, което изпратиш, се връща при теб“, написа тя към снимката си.

Кралица на красотата, Ланди Парага Гойбуро, мис Еквадор, мистериозно съобщение, социални мрежи, убийство, простреляно момиче, простреляно в ресторантЦял екран
Няколко дни преди смъртта си тя остави послание към феновете си Снимка: landyparraga.ec/Instagram

Десетки фенове оставиха коментари под публикацията, изразяващи скръбта си от стрелбата. Единият каза, че не може да повярва, а другият каза, че е с разбито сърце.

Ланди беше спомената в разговор между счетоводителя на картела Хелив Ангуло и наркотрафиканта Леандро Нореро, който беше убит през октомври 2022 г., съобщава New York Post. Прокуратурата установи, че Ангуло е бил помолен да не разкрива връзката между наркобоса и красавицата. Бившият наркодилър написа: "Ако жена ми разбере нещо за нея, с мен е свършено. Приятелю, името й не трябва да се появява никъде. Иначе светът ми ще рухне."

Ангуло беше убит само шест месеца след като съд установи връзка между член на картела и еквадорска кралица на красотата. Властите потвърдиха, че убийството на Ланди в момента се разследва.

Кралица на красотата, Ланди Парага Гойбуро, мис Еквадор, мистериозно съобщение, социални мрежи, убийство, простреляно момиче, простреляно в ресторантЦял екран
Убиецът стоял близо до входната врата Снимка: X (Twitter)

Смразяващи кадри от стрелбата се появиха в социалните мрежи, на които се вижда как кандидат-убиецът влиза през вратата на ресторанта и застрелва 23-годишното момиче. Нейният спътник не е пострадал при стрелбата и е отведен за разпит.