Принц Уилям е „модерен чакащ монарх“ и ще „защити“ съпругата си Кейт Мидълтън от последствията, докато се възстановява от коремната операция. 

Специалната проява на привързаност на принца на Уелс беше обявена от бившия прессекретар на кралица Елизабет II, Айлса Андерсън, пише GB News. Тя каза на водещата Камила Томини:

„Мисля, че Уилям ще се опита да я защити от този натиск, доколкото е възможно. Чух, че следващата седмица ще отизат ​​в Сандрингам за половин седмица, за да се възстановят.“

Принц Уилям и Кейт Мидълтън със сина си ДжорджЦял екран
Принц Уилям и Кейт Мидълтън със сина си Джордж Снимка: Getty Images

Кралският експерт добави: „И мисля, че той ще се опита да й даде толкова време, колкото й е необходимо, за да се възстанови.“

Принц Уилям и Кейт Мидълтън с децаЦял екран
Принц Уилям и Кейт Мидълтън с децата Снимка: Getty Images

Почти две седмици по-късно, на 29 януари, дворецът потвърди, че Кейт Мидълтън се е върнала у дома в Уиндзор, за да продължи възстановяването си от операцията. Междувременно принцът на Уелс постепенно се връща към обществените задължения, освен това баща му, крал Чарлз III, е диагностициран с рак. Беше съобщено, че болестта е в начален стадий, така че бащата на Уилям е настроен позитивно.

Катрин няма да се върне на работа до Великден 2024 г. Засега тя ще сътрудничи на своите благотворителни организации само ако здравето й позволява.

Крал Чарлз III и кралица КамилаЦял екран
Крал Чарлз III и кралица Камила Снимка: Getty Images