Дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл - принцеса Лилибет - отпразнува втория си рожден ден, но кралското семейство все още не е изпратило публично своите най-добри пожелания.

Най-малката внучка на крал Чарлз навърши две години в неделя, но през целия ден на официалните уебсайтове и в платформите на социалните медии не се появиха съобщения от монарха или от някой от семейството на херцога на Съсекс.

Принц Хари за кратко се събра със семейството си за коронацията на краля, но се твърди, че отношенията са обтегнати след публикуването на противоречивите мемоари на херцога и сериала на Netflix.

Преди 12 месеца, както Чарлз, който тогава беше принц на Уелс, така и братът на принц Хари, принц Уилям, изпратиха добри пожелания в Twitter на Лилибет, когато тя отпразнува първия си рожден ден по време на празненствата по случай платинения юбилей на кралица Елизабет II.

Този път обаче никой от кралските особи изглежда не го е направил, включително принцеса Юджини, която е близък съюзник на Хари и Меган Маркъл.

Меган роди Лилибет на 4 юни 2021 г. - и тя беше кръстена на своята прабаба кралица Елизабет II.

Лилибет се роди в 11,40 ч. в болницата Santa Barbara Cottage Hospital, Калифорния, с тегло 7 фунта и 11 унции.

Баща ѝ Хари пише в мемоарите си Spare за момента на раждането ѝ.

Той пише: "Исках да кажа: Здравей. Исках да кажа: Откъде си дошла? Исках да кажа: По-добре ли е там? Спокойно ли е? Страх ли ви е? Не се страхувай, не се страхувай, всичко ще бъде наред. Аз ще ви пазя."

Смята се, че Хари и Меган са планирали да отпразнуват Лилибет с по-големия ѝ брат принц Арчи и баба Дория. Миналата година първият рожден ден на Лилибет се падна по време на тържествата за Платинения юбилей, предава vesti.bg. Тя пътува до Обединеното кралство с родителите и брат си, където за първи път се срещна с дядо си крал Чарлз III и прабаба си кралица Елизабет II.

В "Спешъл" Хари сподели някои трогателни подробности от сладкия момент, включително как тя се е хванала за подбедриците на покойния монарх.