Лени Кравиц пази себе си за правилната жена. 

В ново интервю за вестник Guardian, публикувано на 30 май, 60-годишният музикант говори открито за романтичния си статус. Кравиц казва пред изданието, че за последно е бил в сериозна връзка преди девет години. Рокаджията допълни, че е бил напълно сериозен преди, когато е признал, че се въздържа от секс по време на ергенския си живот.

„Да. Това е духовно нещо“, казва Лени за интимните отношения.

И макар Лени да не иска нищо по-малко от това да намери истинската любов, той споделя, че човекът до него трябва да е напълно готов да се приспособи към начина му на живот, постоянни пътувания и дългите часове в звукозаписното студио. Кравиц е категоричен, че е свикнал да живее по свой тертип и трудно би се променил, защото харесва сегашното си положение.

През 2008 година музикантът говори пред списание Maxim относно решението си да стои настрана от интимни отношения, докато не намери правилната жена, за която да се ожени.

„Това е обещание, което съм дал към себе си. На моята възраст търся жена, която може да ми предложи нещо повече от тялото си. Искам да усетя нейния дух и ум. Това обикновено притеснява кандидатките, но няма да променя изискванията си. Гледам напред в бъдещето“, каза Кравиц.

Няколко години по-късно, през 2011-а, той коментира думите си в интервю за Details, споделяйки че те може да са били извадени от контекста. Когато беше попитан относно темата за брака, музикантът отказа да коментира повече, защото предишното му изказване е било превърнато в голямо становище и изявление, а не това е била целта.

По време на скорошно интервю с Гейл Кинг за CBS Mornings водещата леко навлезе в забранената територия, опитвайки се да разбере повече за любовния живот на четирикратния носител на „Грами“. Тя го попита дали в живота му има жена, като се опита да се пошегува, „заплашвайки“ бъдещата г-жа Кравиц с бой.

Очевидно изненадан от думите на Кинг, Лени се опита да се засмее на казаното, но отказа да даде категоричен отговор. Когато бе отново попитан дали има партньор и дали е срещнал любовта, той само каза „В момента съм отворен за всичко“. Допълни, че се оглежда за правилната жена, но се опитва да не пришпорва нещата, защото съдбата има свои начини за действия и време, в което да осигури на човек това, от което той се нуждае.

„Намирам се в момент от живота си, в който съм готов за любовта. Сега съм по-готов от всякога и се чувствам в най-добрата си форма от години“, допълни Кравиц.

Музикантът има опит в брака. Той беше женен за Лиса Бонет от 1987 до 1993 година, предаде Tialoto.bg. Двойката има и една дъщеря – Зоуи, родена през 1988 година.

След развода си, Кравиц беше свързван с няколко знаменити дами, включително Ванеса Паради, Адриана Лима и Никол Кидман.