Лиъм Пейн е бил под въздействието на мощни халюциногенни лекарства, които причиняват психотични атаки и халюцинации, когато почина в Аржентина в сряда.

Полицейски служители в Буенос Айрес казаха на изданието в петък, че бившата звезда на One Direction е била на "кристало", което е опасно вещество, което „кара употребилите да изпитват екстремни високи и екстремно ниски нива, което често ги прави агресивни“.

Полицията каза, че докладваното за него „непостоянно“ поведение може да се дължи отчасти на наркотика и може да го е накарало да халюцинира, карайки го да скочи от балкона на третия етаж на хотелската си стая в хотел CasaSur Palermo в Буенос Айрес.

Полицията все още разследва инцидента със звездата.

"Лиъм се бореше с много тежка зависимост от наркотици и лечението му, както ще потвърдят онези, които го познаваха, не работеше“, каза вътрешен човек от индустрията.

Някои очевидци също излязоха с предполагаемите си наблюдения върху тревожното поведение на Пейн по време на последните му часове в хотел CasaSur Palermo.

Гост на хотел каза, че е видяла музиканта да разбива лаптопа си, след като се вбесил от имейл, който видял.

„Отидох и попитах „Добре ли си?“ Но той просто изсумтя. Тогава той каза: „Преди бях в момчешка група. Ето защо съм толкова прецакана“, спомня си тя за тяхното предполагаемо взаимодействие.

Друг гост твърди, че е видял Пейн във фоайето на хотела да се кара с неназована жена за пари .

„Ще ви дам 20 000 долара, само защото мога. Имам 55 милиона долара и обичам да помагам на хората“, каза Пейн на жената, според Майкъл Флейшман, който отседна в хотел CasaSur Palermo в сряда.