"Сърцето ми е разбито, че загубих майка си този уикенд. В трагичния обрат на събитията, сестра ми загуби живота си в същия ден", казва Кери, цитирана от световните медии.

Певицата, носителка на пет награди "Грами", изрази благодарност, че е успяла да прекара време с майка си през седмицата преди смъртта ѝ. Марая помоли за уединение, защото в този тежък момент, най-малкото от което има нужда е да бъде нарушавано личното пространство.

 
За момента няма предоставени допълнителни подробности за причините за смъртта им.

Патриша, която почина на 87 години, бе бивша оперна певица и вокален педагог с ирландско-американски произход.

В автобиографията си от 2020 г., озаглавена "The Meaning of Mariah Carey" ("Значението на Марая Кери"), певицата разказва за сложните отношения с майка си, споделяйки, че те са ѝ причинили голяма болка и дълбоко объркване. Кери сподели, че конкуренцията между тях е влошила връзката им. "Професионалната завист е нещо, което върви ръка за ръка с успеха, но когато този човек е твоята майка и завистта се проявява в толкова ранна възраст, това е особено болезнено", допълва тя.

В интервю през 2022 г., певицата заяви, че е била много засегната от критиките на майка си, когато е била дете. Тя обаче добави, че винаги е приписвала на майка си заслугата, че я е запознала с музиката.

Въпреки това, Кери изразява своята любов, като пише в книгата си: "На Пат, моята майка, която, въпреки всичко, вярвам, че наистина направи всичко по силите си. Ще те обичам, колкото мога, винаги."

 
Връзката на певицата с осем години по-голямата ѝ сестра Алисън, също беше сложна. В автобиографията си, тя пише за това как се е отчуждила от нея и брат им Морган, заявявайки, че е било "емоционално и физически по-безопасно за нея да няма никакъв контакт с тях".

След издаването на книгата, Алисън съди сестра си за 1,2 милиона долара, твърдейки, че книгата ѝ е причинила "огромен емоционален стрес от злоба", пие Dir.bg.