Съпругата на принц Хари Меган Маркъл направи изненадващо посещение в Детската болница в Лос Анджелис като част от кампания за ограмотяване. В същото време тя наруши много важно правило, което спазват членовете на кралското семейство.

Херцогинята на Съсекс се присъедини към кампанията на болницата Make March Meaning, като чете книги на деца. Това се случи на 21 март 2024 г., но болницата обяви кралското посещение едва сега, пише Mirror.

Снимките показват Меган да се смее с децата си, докато чете книги, включително „Роузи Занитвачът“, „Котаракът Пийт“ и „Видях котка“. Меган също направи снимки на Polaroid с децата и с радост раздаде автографи. По този начин обаче тя наруши правилото, забраняващо на членовете на кралското семейство да оставят своите подписи.

Принцесата на Уелс обясни правилото миналата година, когато присъства на първия детски пикник на изложението за цветя в Челси. Когато едно от децата помоли Кейт да напише името си, тя отговори: „Не мога да напиша името си, но мога да рисувам.“ Когато друго момиче поиска автограф, принцеса Кейт обясни: "Казвам се Катрин. Не ми е позволено да се подписвам с името си, това е просто едно от тези правила." Вместо това тя нарисува цвете, дърво и езерце с растения.

Крал Чарлз също преди това отказа да даде автограф с думите: „Съжалявам, не ми е позволено да го направя“. Смята се, че членовете на кралското семейство нямат право да дават автографи, за да избегнат риска те да бъдат фалшифицирани.