Меган Маркъл призна защо не иска децата й да ходят на британско училище. Херцогинята на Съсекс говори за това в ново интервю за The Cut.

Съпругата на принц Хари вижда бъдещето на децата си в САЩ. И според нея, ако големият син Арчи учи във Великобритания, Меган щеше да се притеснява повече за него.

"Съжалявам, имам проблем с това. Това не ме прави обсебена от личния живот. Това ме прави силна и добра майка, която защитава детето си", призна херцогинята на Съсекс.

Майката на две деца смята, че децата й са по-популярни във Великобритания, отколкото в Щатите, което представлява непосредствена заплаха за тях.

Що се отнася до 3-годишния Арчи, той сега посещава детска градина в Америка и е готов да се потопи още повече в обучението си.

Самата Меган Маркъл по едно време посещава независимо училище за момичета Immaculate Heart High School в Лос Анджелис, което е католическа образователна институция. След като завършва гимназия през 1999 г., херцогинята получава бакалавърска степен по театър и международни изследвания от Училището по комуникация на Северозападния университет.

Нейният съпруг, принц Хари, е получил образованието си в Лондон в училищата Wetherby и Ludgrove, а по-късно в Eton College. Синът на принцеса Даяна реши да не учи в университет, а да премине десетмесечно офицерско обучение в Кралската военна академия Сандхърст.