Меган Маркъл, която наскоро стартира своята лайфстайл марка American Riviera Orchard, реши да разшири гамата и добави козметика към разширеното приложение за търговска марка.

Документът показва, че в допълнение към списъка с домакински стоки, канцеларски материали, кухненски прибори, градински инструменти, напитки, храна и подправки, 42-годишната херцогиня на Съсекс вече е добавила „сашета с аромати, сашета с лавандула, немедицински продукти за грижа, гелове и соли за вана и душ, продукти за коса без посредничество, сапуни за вана, сапуни, немедицински сапуни за ръце, кремове за тяло, масла за вана, лосиони за тяло, козметика и масла за тяло, пише Daily Mail.

Новото допълнение включва също продажба на ароматни масла, дифузори за въздух, аромати, аромати за помещения, тамян и немедикаментозни ветеринарни продукти като шампоан за домашни любимци и балсам.

Освен козметика, шампоани, сапуни и масла за ръце и тяло, тя вече е подала заявка за търговска марка, обхващаща всичко - от гирлянди за декорация до свещи, лампи, фенери и сребърни прибори.

Тя ще продава подправки, орехови масла, конфитюри, желета и сладка, „хранителни масла и мазнини“, пасти от боб, чесън и сусам, както и запарки, лъжички за мед и хранилки за птици.

Херцогинята също така планира да продава постелки за баня, йога и медитация, бижута с медальони, комплекти канцеларски материали, картички за бележки и машини за отваряне на писма.

Меркъл също е регистрирала търговски марки за семена, градински мистрии, ножици и вилици за плевене, подаръчни комплекти за градински инструменти и чанти за съхранение, чанти, каишки за домашни любимци, кутии за вино, торби за вино с дръжки за носене или съхранение на вино, възглавници, мебели, органайзери и много други.

Готварски книги и книги с рецепти на херцогинята, която преди е говорила за любовта си към храната и готвенето, както и печатни копия също ще бъдат достъпни за изтегляне на уебсайта на компанията.

Наблюдателите са скептични относно плановете на Меган и вече отбелязаха, че тя иска да повтори успеха на Марта Стюарт, известната американска писателка и експерт по домашна икономика.