Скандалната бивша дизайнерка отново отскочи до Дубай и се отдаде на отглеждането на пчели.

Бизнес дамата, която се премести да живее в Обединени арабски емирства, се посвети на занимания, доближаващи я до природата.

Екипирана и с усмивка на лице, Миглена Каканашева се захвана със сочената за една от най-благодатните професии у нас, а именно пчеларството.

"Пчелите са изумителни същества. Да прекарам малко време в такава близост с тях и да науча толкова нови неща за тях - беше меко казано възхитително преживяване за мен. Впечатлих се от толкова много неща, но искам да ви споделя най-изумителното за мен." - споделя Каканашева.

С последователите си в социалните мрежи, Мегз сподели, че е изключително впечатлена от пчеларството и от самите пчели. 

"Знаете ли как се избира Кралица Майка. Когато старата Кралица умре или вече не е годна и пчеларя или пчелите я убият, пчелите си избират най-здравото бебе. Тогава започват да го захранват с маточно млечице. Това е секрет от горночелюстните жлези на пчелите. Буквално я хранят с плътта си и така я превръщат в кралица. Нейната функция е да ражда и да поддържа целостта на кошера. От нейните горночелюстни жлези се отделя вещество, с което пчелите се обединяват и чувстват присъствието на майката в семейството. Толкова е изумително. А мъжките пчели - търтеите - се развиват от неоплодени яйца, които Кралицата отделя. Те буквално си нямат баща. Имат си дядо и майка, чиито генетичен материал предават. Вижте само - Родени без баща с единствената цел да станат баща. И когато оплодят царицата, половите им органи остават в нея. И ако оплождането е било успешно - мъжките пчели умират. Представяте ли си - умират, за да дадат живот. Изумителни същества, не случайно са описани дори в свещените книги." - пише Мегз в поста си, като прикрепя и няколко снимки.