Феновете на певицата Шиниъд О'Конър в Ирландия, Великобритания и по целия свят скърбят за смъртта ѝ, тъй като все още около нея витае мистерията как е починала. Тя е била открита неконтактна в дома си в Югоизточен Лондон. Пристигналите на място екипи на полицията само констатирали смъртта ѝ. Това съобщиха органите на реда в британската столица.

Съществува и въпросът за нейното състояние, което според някои може да е било 4 млн. паунда, но според други може да е намаляло до нула, въпреки хонорарите от най-големия ѝ хит Nothing Compares 2 U - песента написана и композирана от Принс.

Почина певицата Шиниъд О’Конър


Шиниъд О'Конър се е върнала в Лондон в началото на юли. В дните преди смъртта си в своя порфил в туитър тя описва надеждата и вълнението си да напише нови песни.Според MailOnline звездата току-що се е преместила в "хубавия си нов апартамент", за който се смята, че е в Западен Лондон, където е планирала да създава нови музикални произведения,  пише "24 часа". Малко преди смъртта си О'Конър дори намеква за предстоящ албум и световно турне.

Шиниъд също така разкрива вълнението си от това, че е гледала балет в Лондон преди по-малко от две седмици. Тя написа в туитър:

"Толкова съм развълнувана да гледам "Дон Кихот" на Рудолф Нуреев."

Шедьовърът на Нуреев се прожектираше в кината във Великобритания.