Любителите на модата, радвайте се! Филмовият фестивал в Кан 2022 официално стартира. Ежегодното събитие е може би едно от най-бляскавите в света, конкуриращо се само с Оскарите и Мет Гала.

Най-големите знаменитости ще пътуват от Холивуд, за да изкачат характерните за събитието червени стъпала, показвайки най-добрите си костюми и рокли, които често са по поръчка, висша мода или имат специално значение. След като беше отменен през 2020 г. заради пандемията, Кан се върна в разгара си миналата година и звездите очевидно отново са готови да канализират изключително бляскава енергия тази година, разкрива Dama.bg.

Тазгодишната програма има редица филми, които да очакваме с нетърпение, а в официалното жури са звезди като Дипика Падуконе, Ребека Хол, Нуми Рапас и Жасмин Тринка.

В първия ден от фестивала няколко от тези членове на журито дадоха старт на събитието със стил. С напредването на следващата седмица (фестивалът приключва на 28 май) и все повече филми правят своите велики световни премиери, можете да очаквате още много стилни моменти, но за сега, ето кои са най-стилните от първия ден на фестивала.