Джак Блак отменя концертите си на групата си, заради думи на негов колега. В инстаграм музикантът заяви, че отменя световното турне на групата Tenacious D. Причината - репликата "Не пропускайте Тръмп следващия път" на неговия колега Кайл Гас.

По време на конецерта в Сидни, Австралия, Гас получава на сцената торта за 64-ия си рожден ден. Когато бе помолен да си пожелае нещо, той каза: „Не пропускайте Тръмп следващия път“, пише НОВА.

В изявление в Instagram Блек казва, че е бил "заслепен" от коментара. „Никога не бих оправдал речта на омразата и не бих насърчил политическо насилие под каквато и да е форма“, написа комикът и актьор. Той допълни, че не смята, че е "уместно да продължи турнето на Tenacious D" и че останалите "творчески планове на групата са задържани".

Блек добавя, че е "благодарен на феновете за тяхната подкрепа и разбиране".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Jack Black (@jackblack)

По-късно Гас се извини за коментара в Instagram, като посочи, че това е била "сериозна липса на преценка". „Репликата, която импровизирах на сцената в неделя вечер в Сидни, беше изключително неподходяща, опасна и ужасна грешка", посочи музикантът.

„Не одобрявам насилието от какъвто и да е вид, под каквато и да е форма, срещу когото и да било. Това, което се случи, беше трагедия и съжалявам изключително много за сериозната ми липса на преценка. Дълбоко се извинявам на тези, които разочаровах и наистина съжалявам за всяка болка, която съм причинил", написа още Гас.