Британският крал Чарлз III понякога може да покаже своя "ужасен" характер, но той "абсолютно не е чудовище". Това заяви бивш кралски служител.

Някои хора, участващи в работата с кралското семейство, включително кралският кореспондент Джени Бонд, признаха, че кралят може да бъде сприхав понякога. Един инцидент, който особено демонстрира характера му, беше, когато той се ядоса заради течаща писалка в замъка Хилсбъро в Северна Ирландия, няколко дни след смъртта на кралица Елизабет.

„Чарлз може да има ужасен характер... Всичко, което вижда като некомпетентност, наистина го подчертава. Той не търпи глупаци. Честно казано, всеки, който е работил с него, ще ви каже, че той винаги е много добре подготвен, добре запознат по въпроси, свързани с хората, с които се среща, кралят се отнася към експертите съвестно и с уважение“, каза вътрешен човек за монарха пред Express.

Улица Чарлз IIIЦял екран
Крал Чарлз III Снимка: Getty Images

Негово Величество очаква околните да му засвидетелстват същото уважение. Крал Чарлз може да се ядоса на служителите си, когато смята, че някой не си върши работата както трябва или просто „се държи като идиот“.

Вътрешният човек добави: „В крайна сметка хората обичат да работят за него, но всички са под голям натиск, тъй като офисът му е невероятно зает. Той изобщо не е чудовище в офиса, но е човек и понякога се срива... За съжаление, понякога, когато това се случи, към него е насочена камера."

Приятел на краля и кралицата Камила, пожелал анонимност, също каза пред изданието: „Той, разбира се, е избухлив човек, но откакто започна да живее с Камила, той стана много по-добър, независимо от позицията или статуса си, изпитва раздразнение всеки ден, но буквално всяко движение на монарха, всеки негов жест е обект на голямо внимание."