65-годишният Долф Лундгрен се ожени за 27-годишната си приятелка Ема Крокдал. Скромната церемония се състоя миналата седмица на гръцкия остров Миконос, където актьорът има вила. 

Двойката се сгоди още през 2020 г., но сватбата се отлагаше през цялото време: или заради пандемията, или заради лечението на актьора. Наскоро Долф разкри, че се бори с рак. Преди няколко години лекарите му дадоха не повече от три години живот, но актьорът каза, че лечението дава положителни резултати, пише People.

„Чувствахме, че най-накрая е подходящият момент да празнуваме любовта, живота и щастието – в страната на боговете“, каза актьорът за сватбата.

Звездата от филмите "Роки 4", "Непобедимите", "Универсален войник" и много други, започна да се среща с фитнес инструкторката Ема Крокдал в началото на 2020 г., а през лятото й предложи брак.

Долф и Ема се срещнаха за първи път в West Hollywood Equinox и бързо станаха приятели, но отне известно време, докато романтиката между тях избухне.

"Не знаех защо изобщо ме харесва, но предполагам, че е видяла нещо в мен. Тя не знаеше за моята актьорска кариера, не знаеше нищо за мен", спомня си Лундгрен в интервю.

За актьора това е втори брак. Първата му съпруга е дизайнерката на бижута Анет Кувиберг, с която живее 17 години. Двойката подаде молба за развод през 2011 г. В този брак се раждат две дъщери: Ида, на 27 години, и Грета, която е на 21 години. Семейство Лундгрен предпочита да живее далеч от Холивуд и избира Испания.

Актьорът имаше и авантюри с поп дивата Грейс Джоунс, която го превърна в звезда от охранител на нощен клуб, и супермодела Джанис Дикинсън.

По-рано актьорът каза, че Ема го подкрепя по време на борбата с рака, който му беше открит преди осем години. И след ремисията ситуацията отново стана критична.

Долф Лундгрен, Ема Крокдалцял екран
Долф Лундгрен и Ема Крокдал Снимка: Getty Images

"Хирургът ми се обади и каза, че е пораснала, твърде голяма е като лимон. Попитах ги колко ми остават, той каза 2-3 години, но от гласа му разбрах, че ми даде по-малко", каза Лундгрен. Той също така отбеляза, че тялото му вероятно е било засегнато от употребата на стероиди.